- Det er tre år siden sist, så vi gleder oss veldig. Det er ekstremt hyggelig å bli spurt igjen, så nå blir det spennende å se om musikken faller i smak.

Vi treffer bassist Kim Ljung i lobbyen på Grand Hotel, noen timer før de skal på scenen.  Bandet, som spiller goth- og industri-inspirert rock, var et av de få store norske rockebandene på nitti-tallet. Å kunne turnere og spille konserter i i dag føles som et privilegium.

- Vi føler oss så utrolig heldig som får gjøre dette. Å drive med musikk er drømmen, og å få reise rundt i Norge å se flotte plasser er en stor bonus. Og følelsen av å bli spurt igjen, den er god, sier Kim.

De er ikke akkurat nye i gamet, men bandet føler seg fortsatt som outsidere. Å komme hit og spille med band som Raga Rockers føles helt spesielt, noe Kim ikke legger skjul på.

- Vi er jo blodfan av mange av de andre bandene som spiller her. Den lille gutten som fortsatt drømmer om å spille i band, han lever i meg enda. Det hele føles litt uvirkelig til tider.

De har spilt utallige konserter, men ingen opptreden er noen gang lik. Konserten i kveld vil nok skille seg enda mer ut enn resten, av litt ulyksalige årsaker.

- Noralf, trommisen vår, tryna for fire dager siden og brakk fire ribbein. Han er limet i bandet vårt og den beste musikeren av oss. Det var usikkert hvordan dette kom til å gå frem til fredag, men vi har bestemt oss for å gi gass. Det blir spennende å se, for vi har ikke øvd etter uhellet. Men som band passer vi på hverandre og slår ring rundt han på scena, så dette skal gå. Jeg er nesten mer bekymra for all smertestillende han har i seg nå, om han i det hele tatt holder følge, hahaha.

Seigmen blir ikke lei av å spille. De har sluppet et nytt album nå og kommer selvfølgelig til å spille noe av det nye materialet. Men de er fortsatt de gode gamle låtene som får dominere konsertene.

- Vi blir aldri lei av å spille fra repertoaret vårt. Låtene betyr mye for oss, men de betyr mye for folk også. Det er gøy å spille de gode gamle låtene til Seigmen, og energien live er så spesiell. Det føles så ekte. Nå er jeg helt rolig, men en time før vi går på scenen er det lock-on. Da kommer fokuset og du merker energien.

Seigmen avslutter RaumaRock i kveld på storescena.