Anders Søvik Hjelden fra Innfjorden er litt morgentrøtt når vi vekker ham ved å ringe for å gratulere med singelen «The Fly,» som blir sluppet i dag av bandet hans Whales & This Lake.

Rotasjon på P3

Men han er ikke sur, for singelen har allerede putret og gått på høy rotasjon på P3. Akkurat som tidligere singler.

– Det har gått bra siden vi slapp vår første låt for to år siden. Da hadde vi tre i bandet jobbet sammen her i Oslo i to år. Vi kom sammen kun på bakgrunn av at vi syntes det var gøy å lage musikk sammen.

– Dere kaller musikken «hvalpop.» Hva er det?

– Det kan jeg ikke helt svare på. Vi hadde alle en del felles musikalske preferanser, samtidig som vi har ulik smak. Dette satte vi sammen til noe vi mener er musikk som skiller seg ut fra mengden. Vi har et litt annerledes lydbilde

Bygget seg opp

Anders spiller trommer, perkusjon og en rekke «elektroniske duppeditter.» – Vokalisten skriver det meste av musikken, men vi er alle sammen med på å arrangere og utvikler musikken sammen.

Han mener de har fått det til å fungere bedre live enn på plate. – Men vi har jobbet hardt i studio nå, og debutplata kommer i oktober. Vi føler at vi nå er på rett vei der også.

Med konsertene sine har de blitt lagt såpass merke til at Kaizers Orchestras manager Eivind Brydøy har internasjonale ambisjoner.

Raumarock og Innfjord

Men før utlandet og plateslipp blir det Raumarock i august.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt å spille noen konserter i sommer, for vi ville sette fullt fokus på platen. Men da Raumarock ringte og spurte sa vi selvsagt ja. Det blir kult.

– Stikker du hjem til Innfjorden når du kommer da?

– Ja, for dersom ikke ville nok noen bli fornærmet, he he. Jeg har mamma, pappa og besteforeldre der.

Han sier at det er godt å komme hjem til Innfjorden. – Jeg har blitt bymenneske og liker å bo en plass hvor ikke alle kjenner deg. Og så er det veldig fint å ha så mange muligheter. Jeg kan gå til musikkstudio på få minutter og alt er mer tilgjengelig her. Men er jeg veldig glad i Innfjorden og liker å komme dit for å slappe av.

«The Fly» er nå ute på alle strømmetjenester og på vinyl via plateselskapet Koke Plate.

Anders Søvik Hjelden fra Innfjorden slapp fredag ny single med bandet Whales & This Lake. I august er de klare for Raumarock og Kaizers Orchestras manager vil satse internasjonalt.