Åndalsnes Storband i samarbeid med Rauma Gospelkor og Miriam Venås, holdt en forrykende konsert i kulturhuset lørdags kveld, med gospeltoner og lettliva «sørstatsjazz». Publikum var elleville av begeistring.

Ut av et fullpakket «kinderegg» med masse flott svingende og funky musikalske perler og popaktige gospellåter, dukket kveldens overraskelse opp: 16-årige Truls Hustad fra Måndalen, mest kjent som rockeartisten i rockebandet «Bulletloop». Han sang gospellåten «Go Tell It On The Mountain» i duett sammen med sambygdingen Miriam Venås (33).

– Dette frister til gjentakelse, og jeg syns det var utrolig kjekt å få opptre sammen med så mange dyktige musikere, sa den unge rockeartisten etter konserten.

Vil bli profesjonell sangartist

Han synes det var utrolig spennende å synge gospel for første gang.

– Det var Halvor i Storbandet som spurte om jeg ville bli med på konserten. Han er lærer på Molde videregående skole, der jeg går første året som elev på musikklinja, sa en tilfreds Truls Hustad.

Truls Hustad (16) fra Måndalen, har klare mål om å bli profesjonell sangartist. Under årets RaumaRock, vil vi igjen få gjensyn med Truls i kjent stil i det lokale rockebandet «Bulletloop».

Fullt hus

Et fullsatt kulturhus fikk oppleve at scena ble fylt med 20 musikere fra Storbandet og rundt 25 gospelkorister, der Miriam Venås blomstret som gjestesolist i fri dressur.

– Det er fantastisk å få leve av det man brenner for, sa måndalingen Miriam Venås, som har flyttet til Bolsøya der hun bor sammen med mann og to barn.

– Jeg arbeider i kulturskolen på Aukra som sanglærer, dirigent og fagleder. I tillegg driver jeg som utøvende artist, forteller den blide småbarnsmora, som i tillegg til å være lørdagens gjesteartist, også var konferansier sammen med Storbandets leder, Halvor Holm.

Storbandet som var primus motor for hele konserten, hadde fem låter alene, og resten sammen med det svingende gospelkoret. Miriam var solist sammen med både storbandet og gospelkoret, som begge hadde egne solister i løpet av den fengende konserten.

– Jøss, Trollsalen er jo helt full, sa storbandets musikalske leder, Halvor Holm, før han tilfreds la til at aldri før har de hatt så mange solister i løpet av en konsert.

Samarbeidet mellom Åndalsnes Storband og Rauma Gospelkor ga publikum en innholdsrik konsert. En konsert som hadde et budskap som inneholdt både kultur, røtter, slaveri, tro, håp og nåde, der alle spilte og sang hverandre god i svingende afroamerikanske rytmer.