– Publikum får oppleve folkemusikkutøvere som skal konkurrere i spill, sang og dans, skriver Anna Gjendem i Møre og Romsdal folkemusikklag, i en pressemelding.

Møre og Romsdal folkemusikklag og NTL Møre og Romsdal arrangerer fylkeskappleik og distriktsmesterskap, på Rauma Kulturhus i slutten av april.

Formidling av folkemusikken

Kappleik er en fremvisning, der dansere, sangere og spelemenn møtes til konkurranse.

– Det er en arena for formidling av folkemusikken vår. De yngste som deltar er cirka 8 år, og de eldste har passert 80 år. Det er påmeldt 12 spelemannslag og grupper, og det blir utrolig artig når alle disse spiller opp til dans om kvelden, sier Gjendem.

På kappleiken kan du delta i alt fra: Munnharpe, dans, sang til fele og trekkspill. Det er særs god påmelding i klassene: Åpen klasse, nyskaping, lagspel og spel fele/hardingfele solo.

– Dette er veldig kjekt og viser bredde innen sjangeren vår, sier Gjendem.

Oppvarming

Fylkeskappleikene er en slags oppvarming mot Landsfestivalen i Vestnes kommune i august 2024. Dette blir den første gangen Landsfestivalen blir arrangert i Vestnes.

Forrige gang Landsfestivalen i gammaldansmusikk ble arrangert i Møre og Romsdal, var i Ålesund i 1998. Forrige Landskappleik i fylket var i Molde i 1996.

– Vi gleder oss til å få besøk av folkemusikkelskere fra hele landet, og vi ønsker velkommen til Rauma Kulturhus enten det er for å lytte, spille eller danse, avslutter Gjendem.