– Hva er dette for noe, Daniel Sæther?

– Det er Coolbet som har lansert et kommunemesterskap i poker over hele landet. Det skal være en turnering for alle kommuner i Norge, der man spiller mot hverandre i kommunen, på nett. De som vinner, går videre til fylkesfinalen og derfra til landsfinalen, forteller Sæther.

Han har spilt poker i mange år og kan fortelle at miljøet i Rauma er ganske stort.

– Det er vel en 30- talls personer som spiller, så det kan ble en del på turneringen søndag, sier han.

– Hvor ofte spiller du?

– Omtrent hver dag på nett, men også live, hjemme hos folk.

– Ja, for det er lov å spille poker i Norge?

– Det er det, både på nettet og live. Men live innenfor visse grenser. Man kan spille med maks 10 personer og hver kan gå inn med maks 1000 kroner. Og så må det være hjemme hos noen, ikke organisert. Men det jobbes for å få poker lovlig her i landet, så dette forandrer seg hele tiden, forklarer han.

– Hva vil skje søndag?

– Da vil alle som har meldt seg på gjennom Coolbet, sitte ved skjermen og spille poker sammen. Det koster 10 euro å bli med og de pengene går inn i potten. De tre beste som vinner, vil vanligvis få pengepremier.

– Hva slags type poker er det snakk om?

– Texas hold`em; de vil si hver spiller får to kort på hånden med fem kort på bordet som alle kan bruke til sitt beste. Så er det budrunder; den første når man får kortene på hånda, og den siste når det femte kortet er på bordet.

– Ser spillerne hverandre på skjermen?

– Ikke fysisk, men som en avatar: en figur med et fiktivt pokernavn. Man trenger ikke å vite hvem man spiller med, men i et så lite miljø som her, vet man som regel hvem som har de ulike kallenavnene.

– Hvilke forventninger har du?

– Håper å nå toppen, selvsagt.

– Hvem er den største motstanderen?

– Jeg får vel si Vegard Lie. Ellers så spiller jo samboeren min; Christina Westrum Pedersen. Hun kan gi god motstand. Det er jo jeg som har lært henne opp!

Kommunemester: Daniell Sæther håper å komme i toppsjiktet under kommunemesterskapet i Poker. Her fra norgesmesterskapet i Poker 2018.Foto: Tomas Stacha Foto: Privat