NRKs programleder Linda Eide kommer til Åndalsnes denne uka. Hun skal lage opptak til et program der golfsporten skal portretteres.

– Dette er et program i en serie der Lina ser på åtte forskjellige sporter, forteller produksjonsleder Anita Hultgren i NRK Hordaland.

Hun legger til at opptaket som denne uka gjøres på Åndalsnes, er av de siste som blir tatt opp og at serien planlegges å bli sendt høsten 2015. Et helt apparat er satt i sving på Åndalsnes for å få til opptakene som skal gjøres på Åndalsnes og Veblungsnes. Blant annet skal det kjente «golfbildet» fra Setnesmoen anno 1905 rekonstrueres, og det skal lages flere «tidsriktige» scener som skal dokumentere golfhistorien.

– Vi har skaffet en sportsbil gjennom Knut Mjelva og vi har fått til en avtale med to damer og tre herrer som skal være antrukket som de var i 1905, forteller Lars Ramstad som er leder i Rauma golfklubb.

Han forteller også at det skal «skytes scener» i Rauma elv med laksebåt og rorkar i en egnet fiskehøl. Johan Setnes blir sentral i scene som skal spilles inn på Åndalsnes. Han skal være personen fra 1905 som forteller historien om klubben og om livet den gangen. Han skal dessuten fortelle om landskampen i golf mot Skottland i 1963.

– Denne ble spilt over seks hull med fire nordmenn og fire skotter og det blir også forsøkt å rekonstruere denne landskampen, forteller Sigurd Nora som også har vært sterkt inne i bildet i planleggingsarbeidet før opptakene som nå skal gjøres.

Som den del av oppmerksomheten rundt sporten arrangerer også Rauma Golfklubb Linda Eide Open kommende torsdag.