– Vi er kjent med enkeltpersoner og små grupper som er interessert i dette. Mange av disse kjenner ikke til hverandre, men her får de muligheten til å bli kjent, sier Enstad Trana.

Kulturhuset vil lage et tilbud for ungdom og unge voksne som er opptatt av rollespill, fantasy, science fiction, anime og annen «nerdekultur», nettopp fordi det når en målgruppe som ikke har så mange arenaer å møtes på.

Og gjengen er ikke redde for å kalle seg nettopp for nerder:

– Nerdekulturen har kommet opp fra kjelleren og inn i stua. Det er helt fritt fram for å være nerd i dag, men det er ikke alltid så lett å finne andre med samme interesser, forklarer Thomas Enstad Trana, en av initiativtakerne bak Rauma Mini-Con, som skal gå av stabelen i 18. mars.

Inspirert av Hobbiten

Navnet er inspirert av samlinger («conventions») som Comic-con i USA, Desucon i Oslo og Torucon i Trondheim, og ideen kom under Hobbiten-maraton på kulturhuset i høst.

– 60–70 personer kom på maratonen, som varte i 12 timer. Mange var utkledd som alver, drager og liknende. Da tenkte vi at her er det potensial, sier Aaron Johnson.

Dungeons and Dragons

Under arrangementet vil hovedfokuset ligge på rollespill. Ole-Joachim Setnes stiller med kortspillet «Magic the Gathering», Synne Myklebust tar med det klassiske rollespillet «Dungeons and Dragons» og Johnston tar med brettspillet «Talisman».

Og sjøl om alt dette høres gresk ut for noen, så er det ingen grunn til bekymring.

– Det kreves ingen forkunnskaper, det holder at du er interessert, forteller Trana.

I tillegg til at folk kan samles for å spille og se disse sosiale spillene, blir det også en quiz fra film, tv-serier, anime, bøker og tegneserier. Det blir også en seanse hvor dem som kommer kan fortelle om ting de liker og har lyst at andre skal oppdage.

– Folk er velkomne uansett om de vil være med å spille, bare se på eller være der for å ha en hyggelig stund sammen med andre som har samme interesse.

En test

Og hvis Rauma Mini-Con blir en suksess, kan det bli flere arrangement.

– Dette blir på en måte en test, og vi får se om det kan være grunnlag for noe mer. Kanskje det kunne bli grunnlag for en klubb, for eksempel, sier han.