Fredag formiddag er det fortsatt noe skrint med folk på festivalcampen på Setnesmoa. Storinnrykket av rockecampere lar vente på seg, men skal vi tro noen av vaktene så kommer det. Men høg musikk og liv, det er det allerede. mest trøkk er det fra gjengen rundt bussen med det navnet #DenBussen.

Der møter vi kameratgjengen fra Molde, som består av Pål Otterlei, Glenn Orset, Stian Gjerde, Werner Dahl og Aleksander «spaceman» Økland.

Rundreise

Med musikk, god drikke og god stemning koser kameratene seg i sofakroken de har rigget til under partyteltet.

– Vi har vel vært på 8–9 festivaler i sommer, forteller Glenn.

– Ja, og bussen har vært med på fem av de. Det er herlig å reise rundt fra festival til festival på sommerstid, og bussen er genial. Her sover vi og du får med utrolig mye, skyter Pål inn.

Gutta er glad i bussen, og Glenn legger ikke skjul på hva han ønsker den dagen han dør.

– Da skal jeg kremeres, og så skal aska spres i akebegeret om bord på bussen! Da kan jeg fortsatt være med på festivalene og vegen, sier han til stor latter fra kameratene.

I bussen har de senger, dusj og kjøkken. Eget klesskap til og med. Under festivalen er alle velkommen til å stikke innom og ta en titt.

RaumaRock er alltid moro, dette blir ei kjempehelg. Nå skal vi snart ned til sentrum og konsertområdet, før vi drar tilbake og fortsetter festen her, smiler Pål.

Det blir vill stemning i ville omgivelser på Rockecampen. Gjengen i #DenBussen er klar med partytelt og musikkanlegg med trøkk. Mektig Romsdalen skaper skikkelig RaumaRock-stemning. Foto: Magnus Heen
Sofakroken er sentral i festingen. Fra venstre Aleksander Økland, Werner Dahl, Stian Gjerde og Glenn Orset. Foto: Magnus Heen