RaumaRock skriver i en pressemelding mandag morgen at de "i lengre tid har planlagt å rive Mannen under festivalen". Helt sant er det riktignok ikke.

- Det som derimot er helt sant er at vi ønsket å holde en konsert der oppe. Vi ville lage et stunt for å se om støy fra et band kunne rive Mannen, forklarer festivalsjef Dag Inge Landbakk med et smil.

De søkte derfor om tillatelse til å lande med helikopter der oppe.

- Søknaden ble sendt til kommunen som sendte den videre til Nasjonalparkstyret. De sa desverre blankt nei. Dette er et strengt verneområde, og 71 grader nord fikk heller ikke lande der under innspillingen i høst, forteller han

Helikopter ville være en nødvendighet for å få utstyr og artister til område, og også en nødvendighet for å holde tidssjemaet.

- Vi pleier alltid å ha en liten overraskelse på lur til festivalen. I fjor holdt vi konserten med Skambankt hemmelig nesten helt til festivalen begynte. I år tenkte vi at dette kunne være et morsomt stunt, på grunn av medieoppmerksomheten Mannen har fått. Desverre lar det seg ikke gjøre, forklarer han.

- Vi spurte også politiet om lov, og de sa at det bare var å kjøre på hvis vi fikk landingstillatelse der.

- Sikker på at den hadde falt

- Jeg er utrolig skuffet. Vi er rimelig sikre på at Mannen hadde falt under vår opptreden den aktuelle dagen, sier Erlend Sellevold, alias Ralph Myerz i en kommentar.

Styreleder Sigurd Brevik i RaumaRock sier med et lurt glimt i det ene øyet at den heftige medieoppmerksomheten saken fikk i fjor høst, kan være en medvirkende årsak til at både vernemyndigheter, geologer og ikke minst ordføreren i Rauma, ønsker å stå for Mannefallet selv.

Raumarock ser imidlertid nå på tekniske løsninger i forbindelse med Vidar Johnsens konsert på fjelltoppen Nesaksla torsdagen. Her kan det bli aktuelt å arrangere et opplegg for å "fjernrive" Mannen.

RaumaRock arrangeres fra 30. juli til 01. august 2015.