Arrangementsansvarlig ved Rauma Kulturhus, Grethe Rødseth sider det både er spennende og kjekt at kulturhuset fyller ti år. Sjøl har hun jobbet der siden 2011.

– Hvordan har kulturhuset utviklet seg på den tida?

– Vi har gått fra å være et kommunalt foretak til å bli en integrert del av kommunen. Vi er en sammensveisa flokk som jobber med både kino, bibliotek, frivilligsentral, kulturskole og kultursal. Vi utvikler oss stadig i én retning ved at vi bevisst tenker fellesskap, og prøver å legge fra oss “tuetenking”. Sjøl om det er gått hele ti år er vi fremdeles et ungt kulturhus. Vi merker at publikum er flinke til å gå på kino, men at de fremdeles ikke er helt vant med å gå på teater. Kanskje spesielt voksenforestillinger, svarer Rødseth.

– Hvordan markerer dere jubileet?

– Vi skal ha jubileumsforestilling hvor vi har invitert lokale aktører til å komme og opptre. Det blir ikke noe spektakulært opplegg, men en koselig kveld med mimring. Vi har også invitert noen gjester: Per Arne Skomsø, Torbjørn Rødstøl, Guro Aarø Scarfi og kulturhusvenn Ingunn Heinåli vil i samtale med konferansier Ragnhild Bakke se tilbake på kulturhusets historie. Kultursjef Øystein Valde får med seg en gjest til å snakke om framtida, forteller hun videre.

– Hvorfor har dere valgt å gjøre det på den måten?

– Vi har landet på at vi vil ha ei jordnær forestilling. Det speiler kulturhuset, og det speiler Rauma.

– Greier dere å skape nok entusiasme med programmet for forestillinga?

– Jeg vet ikke. Vi får se. Det blir en koselig kveld, og vi får håpe at noen vil komme å feire med oss. Og etter forestillinga er Frode Bredeli Aarsbog trubadur i biblioteket.

Barneforestilling på lørdag

Rødseth sier at de ønsker å gi noe tilbake til Rauma-samfunnet. Derfor tilbyr de gratis barneforestilling i biblioteket på lørdag.

– Og feiringa fortsetter lørdag kveld med Faculty of Funk, sier hun.

Disse skal på scenen

De lokale aktørene som skal opptre under fredagens jubileumsforestilling er: Åndalsnes damekor, Spectacular Spectacular, Lilja Aarø Scarfi, Åndalsnes og Isfjorden skolekorps og Rauma seniordans.