UKM er et nettverk av små lokale arrangement og møteplasser der ungdom kan delta med alle salgs kulturelle uttrykk.

– Det er et sted eller arena, der unge kan møtes og få vist hva de kan. Det er ingen konkurranse om hvem som er best, sier Zimin, som er leder av Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Rauma.

Han vil få frem at alle typer kulturutfoldelse er velkomne til arrangementet – ikke bare musikk, dans og kunst, som det har vært mest av de senere åra.

– Er det noen som er god på å sjonglere, eller flink skuespiller, konferansier, eller reporter for den saks skyld, kan man melde seg på, sier han. Også tekniske folk som kan hjelpe til bak scenen, er interessant for arrangørene.

– Vis hva dere kan, og meld dere på, oppfordrer Zimin.

Aldersgrensen for å melde seg på er offisielt mellom 13 og 20 år, men lokalt er det et bredere tilbud med laveste aldersgrensen ned til 10 år.

– Påmelding skjer kun på nett og fristen går til første uken i januar. Selve mønstringen er satt til 23. januar, forteller Zimin.

I fjor var det et kurs i forkant at mønstringen, for revyartister, noe som gjorde at ungdommene gjorde det veldig bra.

– Der fikk de unge prøve seg på teaterworkshop og de gikk faktisk videre til fylkesmønstringen. I år vil vi arrangere workshop i bildekunst- med Gunn Morstøl, forteller han. De som melder seg på der, vil automatisk bli med i UKM.

– Kurset starter samme uke som mønstringen, og det er viktig å få frem at dette er et lavterskeltilbud. Det er ikke kvaliteten som bestemmer. Målet er å involvere flest mulige. Et sted man kan få prøvd seg og treffe andre, avslutter Zimin.