De fem ansiktene som titter ut av teltluka på Trollstigen Camping i Isterdalen ser beundringsverdig morgenfriske og sunne ut.

– Det kan vel hende at vi blir litt mer slitne mot slutten av festivalen. Men vi tok en tidlig kveld i går etter å ha vært både på Nesaksla og på festivalen i sentrum på kvelden, forklarer kvintetten.

Tre av de fem er moldinger, en er sunnmøring og en er østlending.

Fredag formiddag var det kommet opp bare et halvt dusin småtelt på området som er satt av til festivaldeltakere i Isterdalen.

Innrykk

På Soggebru Camping noen kilometer unna var det heller ikke veldig mange rockecampere. Det store innrykket var ventet seinere på dagen.

De få vi møtte var imidlertid strålende fornøyde med første del av årets RaumaRock.

– Festivalen har mange bra band, bedre enn i fjor. Og det nye rockecamp–opplegget er mye bedre enn det de hadde på Setnesmoen. Mindre røl og fjortisbråk, og det er helt ok for vår del, sier en av dem fem teltboerne.

– Vi bruker drøyt fem tusen kroner i løpet av hele festivalhelga. Prisene for å bo på rockecampen er i drøyeste laget – 600 kroner for å bo i telt er for mye. Men for oss er det uansett ikke et alternativ å slå opp teltet på et sted hvor vi ikke har tilgang til dusj og toalett.

Shuttlebuss

De fem skryter spesielt av shuttlebuss ordningen. Bussene plukker opp og setter av festivaldeltakere på campingplassene og i Åndalsnes sentrum hver time fram til klokka to på natta.

På Soggebru Camping var innehaver Per-Olav Østigård spent på hvordan rockecamp-opplegget ville forløpe.

– Vi har noen regler som camperne får tydelig informasjon om. Som for eksempel at badestranda i elva ikke skal brukes etter klokka åtte på kvelden. Jeg ønsker heller ikke at folk skal bade i elva etter at de har inntatt alkohol. Samtidig innser jeg at det er umulig for meg å ha full kontroll på alt som foregår døgnet rundt. Men jeg satser på at det går greit, og vi får også hjelp av vaktmannskap fra RaumaRock hvis det skulle bli behov for det, sier han.

Spent: Førsteårs eier og bestyrer av Soggebru Camping, Per-Olav Østigård, har satt grensa for antall rockecamp-gjester til 120. Foto: Kjetil Svanemyr