- Forventingene er 715 meter høye, spøker låtskriver og sanger Arne Hurlen i Postgirobygget.

- Høyre kan de vel ikke bli. Vi har aldri spilt på en fjelltopp før, det høyeste må være postgirobygget da, sier trommisen Per Sarin Madsen.

Bandet har med andre ord store forventninger ovenfor dagens konsert på Nesaksla. De har hørt det er mye folk der oppe, noe de syns er imponerende siden det er såpass høyt opp.

Fikk telefon i går

Tommy Lindberget og Trond Trippestad fikk også sitte på med helikopter opp til toppen. De ville hatt vansker med å komme seg helt opp til fots og er veldig glade for at Sparebank 1 og RaumaRock har gitt de muligheten til å nyte konserten.

- Jeg fikk telefonen i går og hadde ikke forventet denne turen. Det blir nok veldig gøy. Det er mange år siden jeg har vært på Aksla grunnet sykdom og en skadet fot, forteller Trippestad. Han har derimot vært på mange helikopterturer tidligere, blant annet i Dubai og New York.

- Denne helikopterturen blir nok allikevel best. I de andre byene er det så mange bygninger, mens her er det vakker natur.

Det er første gang Tommy Lindberget skal se Postgirobygget live og første tur med helikopter.

- Jeg ble veldig glad og overrasket da jeg fikk telefonen, smiler han.

Lindberg og Trippelstad fikk helikopterturen av Sparebank 1 som ville gi den bort til noen som ville ha god nytte av den og ikke kunne sett konserten uten. Bedriftsrådgiver i Sparebank 1, Nina Reiten Dahle, sier det var tilfeldig at de to ble valgt ut og at hun håper de får en fin opplevelse.

God stemning på Nesaksla. Foto: Evy Kavli
Mange har samlet seg på Nesaksla for å se konserten. Foto: Evy Kavli