Kombi-Campen ble startet opp av danseinstruktør Gro Malones og musikklærer Filip Eidsvåg i 2011. De fant fort ut at det lønnet seg å ha med en tredje aktivitet i tillegg til band/musikk og dans, og har hatt ulike samarbeidspartnere de siste årene.

– I år er det tegneserieskaper Stig Bruksås som skal lære bort både tegneteknikk og hvordan man kan skape sin egen tegneseriefigur. Vi er utrolig glade for å ha Stig med oss på laget, og tror det blir veldig artig for barna, sier Eidsvåg.

På kombi-camp er alle deltakerne med på alt, og Eidsvåg forteller at de synes kombinasjonen av musikk, dans og bildekunst fungerer veldig godt.

– Det har vært tanken bak helt siden starten. Det er ikke en leir der man spesialiserer seg, men vi tror veldig på samspillet mellom de ulike kunstartene. Vi tenker at det er veldig utviklende å få jobbe med disse tingene samtidig, mener han.

I tillegg til musikk, dans og tegneseriekunst blir det turdag. Kombi-campen avsluttes med en forestilling fredag, der alle gjør alt.

– Det er ikke det viktigste at man skal prestere på konserten, men vi ser at det er veldig motiverende for barna å ha noe å jobbe fram mot. Som kulturskolelærer synes jeg det er utrolig lærerikt å møte barn som er på bar bakke i musikken, og jeg ser på kombi-campen som en veldig god rekrutteringsarena, sier han.

Campen er åpen for alle i barneskolealder, og man trenger ingen forkunnskaper, og det aller viktigste er å ha det gøy.

– Nå er vi faktisk allerede fullbooket for i år. Men hvis det er noen som har glemt å melde seg på, så skal vi vel alltids få sneket inn et par til, smiler Eidsvåg.

Filip Eidsvåg er takknemlig for at de i år igjen får bruke Åndalsnes ungdomsskole. – Vi har faktisk deltakere som har vært med alle sju årene, forteller han. Foto: Stine Vandevjen Olsen