Det sier Emma Julie Jensen som sammen med ni andre utgjør styret i Rauma Filmklubb.

– Før jeg ble med så jeg på filmklubb som en sær greie. Men i løpet av de to, tre årene jeg har vært med nå, ser jeg at det finnes så utrolig mange bra filmer. Du kan oppdage filmer som du ikke ville sett verken på kino eller heime i stua, sier hun.

– Filmklubben er med på å utvide kinotilbudet på Åndalsnes, som er veldig smalt, sier Lisa Petrine Cranner.

Velger aktuelle tema

I høstsemesteret viser klubben fire filmer, i samarbeid plukket ut av styrets medlemmer.

– Det vi ønsker er at filmklubbens medlemmene skal komme med forslag til filmer, ikke bare oss i styret, sier Jensen.Wim Wenders dansefilm Pina er første film ut. Den vises 22. september, og er ikke helt tilfeldig valgt ut.

– Vi har forsøkt å velge tema eller regissører som er aktuelle. Riksteatret skal rundt i regionen med en danseforestilling nå, derfor er en dansefilm aktuell, sier Cranner.

Dansere kommer

For å få flere folk på visning, har filmklubben kontaktet Gro Malones, som igjen oppfordrer sine dansere til å komme og se filmen.

– På kino vises det kommersielle filmer. I filmklubben viser vi filmer som kan være aktuelle uten at de trenger å være nye, legger Cranner til.

I oktober er det japanske Studio Ghiblis animasjonsfilm, Vinden stiger, som skal vises.

– Her er det ingen skurker og ingen helter. Folk er den de er. Og så blir det ei fin historie ut av det, sier Stig Bruksås.

– Det er ganske annerledes fra Disneys, legger Cranner til.

Dette er en ny film, men det blir den siste filmen til den Oscar-vinnende regissøren Hayao Miyazaki. I november viser de den franske filmen Polisse som følger en politiavdeling med ansvar for barn og sedelighetssaker. Desember-filmen er den svenske Gjenforeningen.

– Gjenforeningen handler om ei som ble mobbet på skolen. 20 år etter ble hun ikke invitert i gjenforeningsfesten, heller. I filmen konstrueres det som kunne skjedd om hun hadde kommet på festen likevel. Jeg tror det er en veldig spennende film, sier Bruksås.