RaumRock-akademiet arrangeres for tredje gang i 2018, og kunne fredag presentere noen godbiter fra årets program.

Nytt av året er opprettelsen av et talentstipend innen musikk.

- I samarbeid med Gjensidige Nordmøre og Romsdal oppretter RaumaRock et talentstipend for band og artister. Unge lovende kan sende en søknad med info om seg som artist, eller bandet, med maks to lydvedlegg og gjerne videolink til et liveopptak. Vinnere vil får et stipend på 10.000 kroner og en spot på neste års festival RaumaRock 2019, lover festivalsjef Dag Inge Landbakk.

Spennende program

På programmet i år vil det bli workshops, foredrag med kjente artister og musikere, Ung RaumaRock konsert lørdag med artister fra akademiet, jamsessions og mer.

RaumaRock-akademiet har allerede booket gitaristene Skjalg Raaen og Odin Landbakk til gitarsessionen "Gitarheltene viser deg hvordan".

Skjalg Raaen og Odin Landbakk holdt første gang en gitarsession sammen på Namsos Rock City under Woodlandfestivalen 2016.

- Skjalg Raaen er mest kjent som gitarist i Åge & Sambandet, og det er i den forbindelse han også bidrar på årets akademi, når Åge & co besøker RaumaRock. Sessionen gjennomfører han sammen med Odin Landbakk som ble landskjent i 2015 da han vant Norske Talenter på TV2. De to viser både gjennom prat og med gitarer hva som må til for å utvikle talentene, forteller Landbakk.

Lasse Lauritz Pettersen vil lære bort hvordan man kan promotere seg selv som artist.

- Han er gitarist i Cazadores som spiller på årets RaumaRock. Det mange ikke vet er at han også er festivalsjef for Buktafestivalen i Tromsø. Lasse har lang erfaring med å booke spillejobber, både fra artistsiden i Cazadores, og også som kjøper av band og artister i Buktafestivalen, sier Landbakk.

Og 15 år gamle Tea Megaard vil vise fram hvordan hun går frem for å lage nye låter.

- Tea Megaard er bare 15 år gammel men har skrevet musikk og tekster i flere år allerede. Tea skal på flere festivaler i sommer og skal denne sommeren og høsten i studio for å spille inn flere nye låter som skal utgis i løpet av året. Tea skriver alle låtene sine selv og vil nå dele sine erfaringer og metoder med deltakerne på akademiet.

Ny hovedsponsor

I år har akademiet fått ny hovedsponsor i Gjensidige Nordmøre og Romsdal som har tent på ideen å hjelpe unge artister og musikere å komme seg videre.

- Gjensidige Nordmøre og Romsdal er et lokalt og kundeeid selskap og vi er glad for å kunne fremstå som en av hovedsponsorene til RaumaRock. Vi er kjent med den store betydningen som festivalen har for lokalt nærings- og kulturliv og er spesielt glad for å bidra til RaumaRock-akademiet og fremme utviklingen av unge musikkinteresserte. Dette er i tråd med Gjensidige Nordmøre og Romsdal sitt engasjement for kultur og idrett samt frivillig arbeid. Vi ser frem til et positivt samarbeid og ønsker lykke til med årets festival, sier administrerende direktør Vidar Skaar i en kommentar.

15 år gamle Tea Megaard vil vise fram hvordan hun går frem for å lage nye låter. Foto: Odd Inge Teige
Lasse Lauritz Pettersen er festivalsjef for Buktafestivalen i Tromsø. Foto: Cazadores