Lørdag var det markedsdag på Åndalsnes, og Rauma leikarring og Rauma spelemannlag underholdt på foran Rådhuset.

Det ble blant annet reinlender, pols og springar:

- Vi har rett og slett vist fram litt "vanlig gammeldans". Men vi kjente litt på at det er litt lenge siden sist, så vi ble litt seige i beina, ler Anne Lise Larsen i leikarringen.

- Vil gjerne bli flere

Seks ivrige dansere fra leikaringen og fem musikere fra spelemannlaget var på plass.

- I dag er det bare fem som er med, så vi er litt amputert i dag. Vi er en gjeng på 13 stykker egentlig, og hos oss har det vært stabilt i mange år. Men vi trenger flere som vil være med å spille, sier Dag Søvik i spelmannslaget.

- Vi er bare ti til sammen, og det er jo egentlig ganske kritisk. Vi skulle veldig gjerne vært flere, sier Larsen.

- Ikke kjedelig

- Hva er det som er så kjekt med folkemusikk da?

- Det er utrolig kjekt å spille sammen. Rett som det er har vi tevlinger, møter og treff der vi treffer musikere fra andre steder i landet også. Man kan spille en slått her, også kan man dra til et annet sted i landet og spille den samme slåtten sammen, sammen med folk som bor der. I spelmannlaget har vi det også veldig sosialt - når vi har øvinger har vi alltid minst en halvtime kaffepause, smiler Søvik.

Larsen er enig:

- Dessuten er dans er sunt, det trener koordinasjon og er god trim. Det er viktig å ta vare på tradisjonen, og tradisjonsdans trenger absolutt ikke å være kjedelig, mener Larsen.

Rekrutteringshelg

Som et samarbeidsprosjekt mellom leikaringen, spelmannlaget og kulturskolen arrangeres en rekrutteringshelg fra 31. august til 1. september.

- Jeg vil ikke kalle det et kurs, det er heller en mulighet for folk til å finne ut om folkemusikk og folkedans er noe for dem. Kanskje det er noe litt annet enn man tror på forhånd, sier Anne-Lise Larsen.

Og si følge Larsen og Søvik, kan alle være med å danse eller spille.

- Kan du gå, så kan du være med å danse. Ja, jeg tror til og med folk i rullestol skulle kunne være med. Og kan du to akkorder så kan du være med å spille, uansett instrument, mener de.