Under årets Romsdalsmartna kommer Traditional Market LTD på besøk, med rundt 10 boder. Dette er en nyhet som mange har forventninger til, siden selskapet begynner å bli kjent i Norge, og har fått anerkjennelse.

Kokk og lærer ved matfag på Rauma videregående skole, Ole Tommy Ødegård, er blant dem som ser positivt på at Åndalsens vil få en smak av Europa.

- Jeg besøkte dem da de var i Molde. Det er spennende å få gode marked hit til oss. Ellers er det vel bare i de største byene man får tak i varer som dette.

- Her er gode, kratige smaker, dette er verdt et besøk, mener Ødegård, etter å ha smakt på smaksprøvene som Stefano Tanasa og Paulo Leonard hadde tatt med seg.

- Det er alltid spennende når vi besøker et sted for første gang, sier Tanasa, some er sjef for teamet som skal besøke Åndalsnes.

- Et tøft marked å overleve i?

- Vi ser etter nye steder å besøke hele tida. Men det går bra, vil jeg si. Vi har vært i Norge i fire, fem år nå. Vi har et team i nord, et i Midt-Norge og ett i sør, og vi har marked hver uke fra april/mai til september.

- Dere pendler ikke fram og tilbake på jobb?

- Nei, vi bor for det meste på campingplasser på stedene vi besøker. Noen selgere er kanskje på jobb noen uker ad gangen, så reiser de heim en tur, mens noen andre tar over.

- Og maten importeres fra de forskjellige landene?

- Ja, den imporeres etter norske regler. Det kommer forsendelser hver uke, forteller Tanasa.

I morgen, tirsdag, kan du lese mer om European Market i martnaavisa til Åndalsnes Avis`papirutgave.