Oppslutningen om programposten sykkeltur til åpningav Norsk Fjellfestival på Klungnes kan ikke beskrives som overveldende stor, To stk var klare foran festivalkontoret da turen startet klokka 14.

Ekteparet Guri Mette Seim og Ola Martin Rekstad var de to eneste som hadde møtte opp; de skulle skifte på å lede an på turen...

- Isfjorden selvfølgelig

Ekteparet flyttet til Rauma for halvannet år siden.

- Til Isfjorden selvfølgelig, sier Ola Martin når Åndalsnes Avis spør hvor de har bosatt seg.

Guri er jobbpendler til Oslo, mens Ola Martin har hjemmekontor i sitt virke.

- Og nå blir det fjellfestivalen hele uka?- Skulle gjerne ha svart ja på det. Men vi må ti Oslo for å jobbe, begge to. Det var slett ikke planlagt. Derfor blir det bare åpninga på oss i år,  sier Guri og legger til at de flyttet til Rauma fordi det ble fasinert av naturen her oppe.

- Men juli måned i fjor var triste greier. Da var det surt, kaldt og nedbør omtrent hele måneden. Vi trives imidlertid meget godt her - helt klart, sier de to før de satte seg på sykkelsete med kurs for Isfjorden hvor det ikke var flere syklister som ventet på å få bli med på sykkelturen.

Riktig antruklket i fjellfestivalskjorte og sykkelhjelm fortsatte de turen videre langs gamlevegen utover Brevikstranda og med Klungnes og åpningsfesten som mål for turen.