Med oppholdsvær og stor happening på Åndalsnes er det om å gjøre å få mest ut av helga. Det tenkte fallskjermhopperne i Lesja Fallskjermklubb også. Klubben har en stor andel medlemmer med sterk tilhørighet til Rauma og har hoppet inn over Åndalsnes mange ganger før. Da var det naturlig å arrangere et aldri så lite innhopp.

Lars Gaute Øverbø fra Holmemstranda, bosatt på Åndalsnes, dro i gang initiativet og organiserte det hele med Bjørn Kjetil Krohn og Tom Erik Erlandsen som bakkemannskap. Mange av medlemmene i klubben møtte opp på Bjorli, og resultatet ble to flotte innhopp over Øran fra 10.000 fot.

Jørgen Valde og Hans Christian Amlie, to erfarne skjermflygere, fløy de små raske fallskjermene sine ned langs Næsaksla og suste forbi Rampestreken før de svevde ut over dalen og landet trygt ved Øran stadion.  Det var nok nok flere turgåere som sperret opp øynene når de to gule fallskjermene svevde forbi.

- Det var himla mye folk oppover fjellet i dag, forteller Hans Christian.

Lars Gaute Øverbø var veldig fornøyd med egen organisering, og det blir nok ikke siste gang.

- Vi har planlagt innhoppet en ukes tid. Vi var mest spent på været, det har vært så mye opp og ned i det siste. Meldingen for i dag slo heldigvis til, så vi fikk med piloten vår, Tore Hagestande, til å fly. Så da var det bare å gi gass, forteller han.

I kveld blir det konsert og liv på fallskjermhopperne, som nå skulle avgårde og få seg en iskald landingspils.

Hopperne i Lesja FSK koste seg med innhopp over Øran i dag. Nå blir det konserter og fest i kveld på Hans Christian Amlie, Rasmus Kleiven Skjong, Ola Kappelslåen, Jørgen Valde (foran), Jan Trygve Skarpaas og Lars Gaute Øverbø.