Slipper plate: - Kanskje er dette starten på min karriere

Nora Legrand, opprinnelig fra Torvik, slipper på fredag sin første plate.

Kommer heim: Nora Legrand kommer til Åndalsnes som første stopp på en konsertturné. – Ikke tilfeldig det nei, sier hun. Foto: Per Tormod Nilsen 

Kultur

– Ja, kanskje er dette starten på min karriere, sjøl om den egentlig startet på soverommet heime da jeg bare var 13 år, sier Nora Legrand på telefonen fra Oslo. Hennes første EP kommer altså nå på fredag og allerede neste uke skal hun holde konsert på Sødahlhuset på Åndalsnes.

– Ikke tilfeldig valgt nei, sier Nora og forteller at dette er første stopp på en turne hun nå skal ut på og som omfatter Kristiansand, Oslo og Dombås i tillegg til Åndalsnes.

Fredag slipper Nora sin første singel: – Meget selvopplevd

Nora Elise Legrand Gjerdset slipper nå sin første singel; Out In Time. Den handler om det å komme seg videre etter en kjærlighetssorg.


Plata har fått tittelen «Devotion» og Nora forteller det er samme tittelen som en av låtene på plata. Hun sier denne låten beskriver hennes forhold til musikk og at dette ikke er noe hun tar lett på. I pressemeldinga heter det: Hennes debutplate «Devotion» handler om en ung kvinnes kjærlighetsliv. Om den første, og de som kommer etter. Om lengsel, valg og tilhørighet. Nora Legrand er klar for å dele sin reise med resten av verden.

"UKM og Rauma kulturskole ga meg muligheten til å stå på scenen og blomstre i ung alder"

Til høsten er Nora Elise Legrand Gjerdset utdannet vokalist og klar til å satse solo.


– Det er rart for meg å slippe en plate med musikk som jeg har jobbet med lenge og som er gitt ut i samarbeid med produsenten Kristian Frostad fra Tomrefjord, en musiker hun har jobbet sammen med i mange år.

OnklP kommer, og da er RaumaRock komplett

OnklP & De Fjerne Slektningene blir headliner fredag kveld.


– Jeg er veldig fornøyd med den lyden som har blitt på denne plata, sier Nora Legrand. Vi sakser videre fra pressemeldinga der det heter: Når Nora Legrand går på scena, kan man vente seg deilig akustisk country, silkemyke koringer, catchy melodier og sjelfull sang. Legrand skriver låter som setter seg djupt i hjertet, og hun beveger seg stødig i countrylandskapet, samtidig som hun blander inn element fra pop, soul og roots fra Appalachia.