Underholdning, sang og musikk av skoleelever på Voll omsorgssenter har en lang tradisjon. Solveig Ulseth Vold, som tidligere var lærer ved Måndalen skole, har vært primus motor også etter hun ble pensjonert.

– Det er flere titalls elever som har deltatt opp gjennom årene, sier Ulseth Vold, som har drevet frivillig gitar/ukulele-klubb fra 2006. Det har vært vanlig med opptreden til jul og om våren.

Musikkglede

Dette skoleåret er det 5. klasse ved Måndalen skole, som har stått for besøkene

Klasselærer Øystein Eidhamer har tatt med seg klassen til sosialt samvær og øving i Høljenesgarden like ved Omsorgssenteret og Skolen.

Tidligere har Måndalen gitarklubb stått for sang- og musikkbesøkene. Klubben har vært populær og det har ikke vært vanskelig med rekrutteringen.

– Den hadde støtte fra Musikk i Skolen, helt til 2016. I det siste par årene har kulturstøtte til slike frivillige klubber avtatt, men det har ikke sang og musikkgleden.

Foreløpig siste

Torsdag var de på plass igjen, for foreløpig siste gang. Etter planen skal omsorgssenteret rives, og det skal bygges omsorgsboliger på steder.

– Det ble et hyggelig møte mellom utøvere og beboere, med kontakt gjennom sang og musikk. Vår norske sangskatt har forent land og folk gjennom generasjoner. Sangene er det siste som forsvinner fra vår hukommelse. Det var nesten 17. mai-stemning da alle stemte i «Vi ere en nasjon vi med», forteller hun.