RaumaRock kunne fredag presentere sitt fjerde bandslipp før sommerens RaumaRock.

Sondre Lerche, Red Hot og Whales & This Lake besøker alle festivalen.

Fra tidligere er det kjent at Danko Jones, Greni, Honningbarna, Villrosa, Gone Rogue, Mos, CC Cowboys, Jam Rakta,Hellbillies, Razorbats, Di Derre, The Dogs, Sløtface, og Dåm skal spille under festivalen i sommer.

Lerche kommer

- Sondre Lerche er ute på sin største Norgesturné så langt i karrieren, og slapp nylig albumet Pleasure, som har fått en fantastisk mottagelse både av anmeldere og publikum. Flere har gått så langt som å omtale det som er foreløpig høydepunkt i mannens karriere, og det sier ikke så rent lite. Live er han et fyrverkeri av energi og spilleglede. Dette må du få med deg, sier festivalsjef Dag Inge Landbakk.

Djupvik kommer tilbake

Red Hot og Whales & This Lake har begge røtter i regionen.

Red Hot har medlemmer fra Tomrefjord og Molde. I spissen står vokalist Knut Marius Djupvik som vant The Voice på TV2 i 2013.

- De låter som et Las Vegas-show i full fyr. Med blåserekke, et bunnsolid komp og en gudebenådet vokalist, får denne gjengen liv i selv den mest trauste konsertgjenger, mener Landbakk.

Djupvik gjestet Rauma i november, da han spilte sammen med Åndalsnes storband.

Whales & This Lake

Whales & This Lake består av Innfjordingen Anders Søvik Hjelden (21), surnadalingen Hans Olav Settem (21), og østlendingen Max Peder Brekke (23). Electro-pop-bandet oppstod i 2013.

- De kom fra ingenting og leverer så solid på alle plattformer at vi lurer på om det kan ligge noe konspiratorisk frimureri i bunn. Det unge, ambisiøse elektropop-bandet har selv døpt musikken sin «hvalpop», et begrep som beskriver musikken godt. Våte, kalde og drømmende komposisjoner er tatt med opp fra dypet og kledd i en basstung elektropopdrakt, skriver Landbakk i pressemeldingen.

De spilte på Ytterveggenshowet i romjula.

- Der spilte de så bra at de bare må tilbake til festivalen i august, sier festivalsjefen.

RaumaRock arrangeres 3.-6. august.

Sondre Lerche. Foto: Michael Angeles