Debatten om kommunesammenslåing er også opphetet i Lesja. Nå vil innbyggerne på Bjorli høre hva Rauma kan tilby. Lesja ser ut til å gå mot en sammenslåing med Dovre.

- Vi opplever at vi ikke har noen andre alternativer. Bjorli er en utkant, og vi er redde for at vi kan bli en enda større utkant i den nye kommunen. Politikerne gir utrykk for at alt skal være som før, men det tror vi ikke noe på. Vi er selvsagt redde for å miste skole og andre tilbud - og at Bjorli ikke skal være et attraktivt sted i framtida, sier Aslak Enstad i Bjorli Rånå Grendeutvalg.

Nå inviterer grendeutvalget til folkemøte palmesøndag. Dit kommer også Lars Olav Hustad og flere andre Raumapolitikere.

- Vi vil ha en dialog, og høre hva Rauma tenker om Bjorli. Bjorli er en turistdestinasjon og et fritidsområde, og vi tror det kunne være større interesse for å satse i Bjorli hvis vi var endel av Rauma, sier han.

Han mener Bjorli har mye å tilby Rauma, og savner mer intreresse fra politikerne i Lesja.

- De har ingen plan for Bjorli, mener han.

- Må være innbyggerinitiativ

En kommunesammenslåing med Lesja er ikke aktuelt, siden både Rauma og Lesja har gjort andre vegvalg. Men en justering av kommunegrensene er ikke utelukket.

- Det må eventuelt komme som et initiativ fra dem. Hvis en stor nok andel av innbyggere ønsker en endring, så må det behandles politisk i Lesja, forklarer ordfører Lars Olav Hustad, og viser til paragrafen om innbyggerinitiativ i kommuneloven.

- Ville det være interessant for Rauma å overta Bjorli?

- Bjorli er et attraktivt område, sier han.

- Bjorli er og blir en del av Lesja

I kommunestyremøte på Lesja 25. februar tok også Høyres Hanne Velure fra Bjorli til orde for å flytte Bjorli til Rauma.

Det likte ordfører Mariann Skotte og varaordfører Ronald Kikut dårlig. I et leserinnlegg i Gudbrandsdølen Dagningen skriver de at:

- Ved siden av primærnæringen er reiselivet og turismen et stort satsingsområde i Lesja. Lesja kommune har i høyeste grad bidratt til utvikling på Bjorli gjennom mange år. Lesja kommune hilser alle som vil noe på Bjorli velkommen og vi skal gjøre vårt for å skape mer utvikling her, men det blir aldri aktuelt å gi fra seg Bjorli i en kommunereformprosess - Bjorli er og blir en del av Lesja.

De tror Bjorli vil bli en utkant i Rauma, og minner om alle fasilitetene på Lesjaskog.

- Hva med Rauma som har signert intensjonsavtale med 6 andre kommuner der Molde da mest sannsynlig vil bli kjerneområdet for utvikling? I beste fall kunne Rauma vært interessert i Bjorli på grunn av potensiell eiendomsskatt på hytter, men hadde de sett et stort næringsutviklingspotensial her hadde de vært interessert tidlig i reformprosessen, noe de ikke var, skriver de.