Føljetongen med 60-sona på Holmemstranda begynner å bli lang.

Nylig kunne aksjonist og beboer i området, Alfred Nielsen, fortelle at han har registrert en til dels betydelig fartsreduksjon etter at tavla kom opp.

Han ser derimot ikke den samme tendensen for trafikken i motsatt retning. Her kjøres det som før. Nielsen sier han er bekymret for at tavla beskrives som midlertidig og sikkert snart skal tas ned.

Men Torbjørn Gjendem i Vegvesenet kan berolige med at det per i dag ikke er umiddelbare planer for å ta tavla ned. Den får henge helt til det kommer en beslutning om at den skal brukes et annet sted.

– Også vi registerer at den har effekt og at det er ganske uendret den andre vegen, sier Gjendem og legger til at den gode effekten er grunnen til at tavle nå får henge.

– Men hvorfor gjøres ikke slike tavler permanente?

– Fordi det ikke har vært et ønske med for mage slike tavler og fordi det er ganske dyrt. Men prisen skal ikke være avgjørende dersom det blir bestemt at ei tavle skal brukes.

– Skal lokale aksjonister dermed fortsette å drive påtrykk for at ei slikt avle skal bli satt opp permanent?

– Jeg vil ikke oppfordre til aksjoner akkurat, men lokalt engasjement øker selvfølgelig den politiske interessen, sier Torbjørn Gjendem.