Saka om knølhvalen som passerte kai på Åndalsnes har blitt lagt merke til. Blant andre av Broms, som jobber som marinbiolog i et større forskningsprosjekt i Tromsø. Der kartlegger han blant annet knølhval i norkse farvann ved hjelp av fotoidentifikasjon.

Han fikk saken tilsendt og ble bedt om å bekrefte den i rapporteringssystemet "Artsobservasjoner" - om det faktisk er snakk om knølhval.

"Jeg kan bekrefte at begge bildene som ligger ute i saken på andalsnes-avis.no viser knølhval og at det ikke er noen som helst tvil om art", skriver Broms i en epost til oss.

Nå er Broms spent på om noen kanskje fikk tatt bilde av halen til denne knølhvalen. Halen kan nemlig brukes til å identifisere individer, og dermed kunne studere enkelte dyr over lang tid.

Slik kan blant annet vandringene til denne arten dokumenteres. Knølhvalen foretar lange, sesongmessige vandringer på opp mot 8000 kilometer mellom beiteområder langt i nord til kalveområder langt i sør.

- Får vi et bilde av halen så kan vi kanskje si om dyret har blitt observert tidligere, eller hvor de blir sett i framtida, forklarer Broms.