Det sier daglig leder i Bring Linehaul AS, Stein Børre Johnsen på telefonen fra Oslo. Han forteller at selskapet også nedbemannet på Åndalsnes for ett år siden og omorganiserer nå igjen slik at fire sjåfører og en kontoransatt mister jobbene sine. Han beklager de grepene som nå er tatt overfor de fem som må gå, men han legger også til at tre sjåfører blir med videre med sitt utgangspunkt fra Åndalsnes.

Johnsen forteller videre at det som nå skjer på Åndalsnes, er en konkret vurdering av de økonomiske resultatene på Åndalsnes. Han viser til at hver enhet i Bring-konsernet, som er eid av Posten, er en egen kommersiell del som må gå med overskudd. På Åndalsnes har usikkerheten rundt transport med toget og alle problemene rundt fjellet Mannen, gjort det vanskelig å få nye kunder inn.

– Vi ser også at de som har forlatt toget på grunn av dette, er svært vanskelig å få tilbake, sier Johnsen før han forteller at transporten fra Åndalsnes nå skal styres fra et kontor i Bergen og ikke fra en egen avdeling med eget kontor på Åndalsnes.

– Er dette første steget på en total stopp for Bring Linehaul AS på Åndalsnes?

– Nei, jeg tror ikke det. Det er god arbeidstilgang både i ålesundsområdet og moldeområdet og vi ser derfor det ikke som aktuelt at total nedleggelse på Åndalsnes. Men vi har gått med underskudd siden mars-april i fjor og måtte ta grep slik vi nå har gjort.

– Vil de grepene dere nå tar få store konsekvenser for godsmengden på Raumabanen?

– Vi trenger sårt å få vekst i godsmengden på Raumabanen, men jeg tror ikke det vil bli en nedgang som en direkte følge av det vi nå gjør. En annen ting er den psykologiske effekten det vil kunne få dersom dere vinkler dette som en krise for godstrafikken på Raumabanen.

– Er det post som utgjør størsteparten av det godset som Bring Linehaul AS kjører?

– Nei, forbruksvarer og transport til dagligvarehandelen er det viktigste og post er bare en del av det. Vi har flere store kunder, men vil ikke gå nærmere inn på hvem dette er, sier Stein Børre Johnsen.

Mister jobben

Camilla Johnson er en av dem som har fått beskjed om at det er slutt på jobben om tre måneder. Hun legger ikke skjul på at det både er dumt og trist for hennes egen del, men at hun så langt ikke har hatt anledning til å begynne å se seg om etter andre jobber. Hun har bare tenkt noen tanker.

–Jeg vil ikke være arbeidsledig og tenker at jeg kanskje må tenke i helt nye baner, men det er dette jeg er utdannet for og helst vil jobbe med, sier Camilla. Hun legger også til at hun aller helst vil fortsett å bo i Rauma. Hun har kjøpt seg hus og det er aller helst her hun vil være.