For fjerde gang fikk Fritzøe Engros på Åndalsnes en stor vareforsendelse med fraktbåt. I løpet av fem timer losset seks mann «Tinto» for 1.039 tonn OSB-plater og fikk varene kjørt til Fritzøes anlegg.

Daglig leder Jo André Herje mener erfaringene med godstransport sjøvegen har gitt mersmak.

– Vi prøver å styrke avdelingen vår her med at vi får til en god logistikk på dette, sier Herje.

Direkte til Åndalsnes

En god logistikk er etter Herjes oppfatning å få varene med båt fra fabrikken i byen Inverness i Skottland direkte til Åndalsnes. Og så skal avdelingen på Åndalsnes distribuere fra Møre og Romsdal og nordover med vogntog og båt.

– Det er mer kostnadseffektivt å frakte det med båt hit enn å kjøre det ut fra hovedlageret vårt i Larvik.

– Når vi nå fikk varene med båt til Åndalsnes, kjører vi det som skal videre nordover på egne biler til Ålesund der det går videre med båt, sier Herje.

Sparer kostnader

Han sier at kostnadsbesparelsen er det aller viktigste:

– Fabrikken i Inverness i Skottland ligger bare noen få kilometer fra kaia, og så legger båten til ved kaia her. Det er kostnadseffektivt, sier Jo André Herje.

Med heller ikke miljøaspektet er å forakte:

– Hvis dette hadde gått på bil, så måtte vi brukt over 40 vogntog opp hit med varene, sier han.

OSB-platene er Fritzøes største produkt. Platene brukes til konstruksjoner av hus, både til vegger og tak, og Fritzøe distribuerer hovedsakelig til Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, pluss Troms og Finnmark.

Fritzøe Engros på Åndalsnes har 14 ansatte.

I mai 2016 fikk Fritzøe Engros den første vareleveransen med fraktbåt; 520 tonn ble losset. Sist lørdag var mengden doblet fra den gang, og det måtte settes inn en større båt for å få med alt gods.