Lørdag skal det spilles inn scener til en informasjonsfilm i Hen kirke i Isfjorden. Det er Tindesenteret som eier prosjektet, og Raymond Aasen som produserer filmene.

- Denne filmen vi spiller inn nå handler om å velge rett fottøy i fjellet, forklarer Aasen, som har jobbet med tv i over ti og og flyttet til Isfjorden i fjor.

Han er glad for at de får låne Hen kirke til opptakene.

- Det er en utrolig flott kirke, så det er hyggelig at vi får bruke den, forteller han.

Han har skaffet både skuespillere, rekvisitter og statister til filmingen lørdag.

- Vi begynner å få en del statister, men hvis det er flere som har lyst, så er det veldig mulig, forteller han.

Tre filmer

I filmscenen som filmes lørdag er det bryllup, men bruden har ikke valgt helt riktig fottøy - hun har valgt svømmeføtter. Det blir en av flere scener som illustrerer feil valg av sko.

Daglig leder ved Norsk Tindesenter, Anita Vik Buckley forteller at det ikke skal være filmer hvor man retter pekefingeren.

- Vi spiller på humor, forteller hun.

Miljødirektoratet har bidratt med 550.000 kroner til prosjektet. Det skal til slutt bli tre filmer, med tre ulike temaer.

- Den første handler altså om fottøy i fjellet. Den andre handler om forsøpling i naturen, hovedsaklig våtservietter og hundeposer. Den tredje handler om villvarding. Det er et problem at folk bygger varder på feil steder. En varde skal jo være en veiviser, og når folk bygger varder hvor som helst, så kan det gjøre at folk går seg vill, forteller Buckley.

Erfaringer

Det er Tindesenteret, sammen med nasjonalparkforvalteren, Statens naturoppsyn og DNT som har kommet fram til konseptet.

- Vi er jo et knutepunkt for mange av de tilreisende, og gjennom de erfaringene vi har gjort oss har vi kommet fram til disse tre temaene. Det er et tre temaer vi mener det trengs mer opplysning om. Det er mange ting som kanskje er helt åpenbart for oss som ferdes mye i fjellet, som ikke er det for tilreisende, mener Buckley.

Filmene vil bli rulle og gå på storskjerm på Tindesenteret, men de vil også bli brukt på nett og i sosiale medier, og på andre turiststeder og nasjonalparksentere i hele landet.

Her spilles det inn film i helgen. Foto: Stein Siem