Se videoen øverst i artikkelen.

Sist høst fikk NTNU-studentene stengt av Trollstigen for å gjøre opptak til en promovideo om prosjektet. De ønsket å vise "kjøring i høy hastighet opp Trollstigen, samt høydepunkt fra konkurransen de deltar i, Formula Student", skriver de i en pressemelding.

Nordens første 4WD

Hvert år bygger studentene en elektrisk racerbil. I fjor bygde 55 studenter fra NTNU Nordens første firehjulsdrevne elbil; Gnist.

"For å få filmmateriale til dag to måtte medlemmene jobbe over natten for å reparere Gnist, samtidig som medlemmer i Trondheim gjorde klar deres 2015-bil, Vilje", framgår det av pressemeldingen. Dermed måtte sjåfør og ansvarlig for filmprosjektet, Bjørn Gjertsen kjøre Vilje den andre dagen.

Gnist-opptak fra Trollstigen. Foto: NTNU

NTNU opplyser at Revolve NTNU er en frivillig og uavhengig organisasjon som består av i overkant av 60 studenter. Hver høst starter de med blanke ark og designer, bygger og tester en elektrisk racerbil i løpet av åtte måneder. Alt dette gjør de for å oppnå best mulig resultat i Formula Student til sommeren.

Nye utfordringer

- Det viktigste resultatet vårt etter sommeren er likevel studentene og hva de lærer i løpet av prosjektet. Både personlig utvikling gjennom å samarbeide med 60 andre, som har annen kompetanse enn deg, og ved å gjennomføre analyser for å ta de beste tekniske designvalgene, sier prosjektleder, Rebecca Sandstø, som studerer ved linja Produktutvikling og Produksjon ved NTNU Trondheim.

Og nå jakter de på nye utfordringer:

Gnist-opptak fra Trollstigen Foto: NTNU

- Nå strekker vi oss enda lenger, og vi sikter på å bygge en helautonom racerbil som skal delta i Formula Student Driverless i 2018, sier Rebecca Sandstø i pressemeldingen.

Ifølge Rovelve NTNU er Formula Student Germany (FSG) først i verden til å lage en egen førerløs klasse, Formula Student Driverless (FSD).

"I denne klassen vil oppgaven være å enten lage en ny autonom bil, eller å omgjøre en tidligere egenutviklet bil til å bli førerløs."

Besøk Revolve NTNU på Facebook.