Hvert år - i nå fem år - har studentene på NTNUs tekniske linjer vært med å produsere en racerbil for å delta i den prestisjetunge internasjonal studentkonkurransen «Formula Student». 500 lag deltar.

– Det er til og med vanskelig å få lov til delta der, sier Jan Erik Larsen imponert. Han står engasjert på sidelinjen og ser på den spesielle racerbilen «Gnist» som for øyeblikket ligger litt spredd utover parkeringsplassen ved foten av Trollstigen. Flere av studentene står fordypet ned i bilens diverse komponenter og prøver å finne «dagens» feil.

Gikk galt i første sving

– Vi var egentlig i gang, men i den første svingen var det noe som gikk galt. Det hender fra tid til annen, men jeg trodde egentlig at vi var kommet over dette nå, smiler Jens Mildestveit, som håper feilen snart blir funnet slik at filmingen kan fortsette. Filmteamet Mount media har tatt jobben med å filme promoteringa av bilen, sammen med Jan Erik Larsen; tidligere tv-programlederen for bilserien Broom blant annet. Han pleier som regel å kjøre bilene selv, men i dag overlater han det til spesialistene; studentene som har laget bilen og som representerer framtida.

– Hele bilindustrien følger godt med på hva disse studentene får til. Dette er arenaen for nye teknologi, mener han. Jens Mildestveit forteller at de har laget fem slike biler, og den sjette er i gang allerede.

– Vi er vel 52 studenter, godt representert fra alle fem årskull på sivilingeniørstudiet, som driver med dette. Konkurransen er over for i år og vi fikk bra passeringer der vi var med i Tyskland, Østerrike og England, forteller Mildestveit.

Scoret best på design

De fikk særlig bra skår på design og kan se tilbake på fjerde- og femteplasser der. Laget har fem sjåfører og i dag kjører Bjørn Gjertsen. Han har lenge gledet seg til å kjøre i Trollstigen og han forteller at de ikke har så stor fokus på farten.

– Det går såpass fort – her iallfall – at man har mer enn nok med å kjøre og styre, sier han.

Racerbilen har for øvrig 190 hestekrefter, en topphastighet på 110 kilometer i timen, veier 175 kilo, og akselererer fra 0 til 100 på vel 2 sekund. Bilen er firehjulsdrevet med en elmotor på hvert hjul og har fått navnet «Gnist».