Brua skulle egentlig åpne den 11. november, men fredag morgen kunne bilister fornøyd konstatere at lysreguleringa er borte og begge felt er åpnet.

- Grunnen til at vi har åpnet brua tidligere enn det som egentlig var planlagt, er at det nå har vært så kaldt i en periode så noe gjenstående arbeid må utsettes til neste år.. Det som gjenstår er å frese ned asfalten, legge membran og legge ny asfalt. Det er nå for kaldt til å legge asfalt, så det må vi ta til våren, forteller Torgeir Bye, seksjonsleder på vegavdelingen i Statens vegvesen.

Litt arbeid gjenstår

Nå gjenstår det opprydning på anleggsområdet, og dersom vegvesenet kan skaffe det riktige utstyret, vil de frese ned asfalten allerede nå i høst høst for å fjerne sporslitasje siden dette vil forenklevinterdriften.

- Asfaltentreprenørene har begynt å pakke bort utstyret for vinteren, men hvis vi får tak i en hensiktsmessig fres, så vil  få gjort det nå. Da vil vi prøve å gjøre dette med minst mulig hinder for trafikken, sier han.

Det gjelder også til våren.

- Vi vil strekke oss veldig langt for å utføre gjenstående arbeid medminimalt hinder for trafikantene. Kortvarige jobber kommer viantakelig til å gjøre på nattestid med manuell dirigering. Ellersmå vi finne en måter å gjøre disse arbeidene på slik at det går såraskt og smertefritt som overhode mulig for trafikantene, sier han.

Mye kommer vi antakelig til å gjøre på nattestid med manuell dirigering. Ellers må vi finne en måter å gjøre disse arbeidene på slik at det går så raskt og smertefritt som overhode mulig for trafikantene, sier han.

Sprekkdannelser

I tillegg skal Statens Vegvesen rutinemessig utbedre noen tynne riss/sprekker i betongpillarene.

- Det er helt normalt at oppstår noen små sprekkdannelsen i herdeprosessen når man rehabiliterer ei bru, på grunn av varmeutvikling. Det skal vi utbedre, sli at det ikke får vann inn på armeringen. Dette kan vi ikke gjøre nå, fordi det er for kaldt, og vi må også vente til etter vårflommen. Så det blir antakelig i løpet av sommeren, sier han.

Prisen ikke klar

- Hva har prisen på brua kommet på?

- Fokus nå har vært på ferdigstillelse av brua, og vi vet ikke hva den endelige prislappen kommer på. Vanlig prosedyre er at entreprenøren vil kommemed sine krav, og vi har våre, og så blir det en diskusjon i etterkant av ferdigstillelsen, slik det alltid er i slike prosjekter. Det kan fort gå til utpå våren før den endelige prislappen er klar, sier Bye.

Brua har nå vært under rehabilitering i tre år.

- Vi må få takke trafikantene for at de har vært tålmodige gjennom denne prosessen, sier han.