- Å knytte betingelser for en gave er en uhyre vanskelig sak. Og prinsipielt; om det ikke er umulig, så er det i alle fall en vanskelig sak å forsvare for meg som leder av kontrollutvalget, sier Ramstad til Åndalsnes Avis. Han håper å få svar i kommunestyret på om det er knyttet betingelser fra Wenaas.

Ramstad hadde satt seg på bakerste benk i kommunestyresalen før tirsdagens møte. Han ønsker å følge kommunestyret generelt, og kjøkkensaka spesielt.

- Jeg forsøker å være til stede på alle kommunestyremøter, men det er ikke til å legge skjul på at saka om helsehuset og Wenaas er den jeg har mest interesse for. For den kan være interessant for oss i kontrollutvalget, sier Ramstad.

Han mener saka er komplisert av mange grunner:

- Ikke bare av etiske årsaker, men også selve demokratiprosessen. Det er viktig at beslutningstaker er kommunen hvis det nye helsehuset skal være en kommunal institusjon og ikke en blandingsinstitusjon. Det er kommunestyret som er det eneste formelle organet for beslutninger, sier Ramstad.

- Det kan komme mange elementer i en slik sak som alle i kommunestyret må være klar over. Vi må forfekte at kommunestyret er et fritt og uavhengig organ, sier Ramstad

Mer enn en tredjedel av kommunestyret stemte mot å realitetsbehandle saken tirsdag, så saken ble ikke behandlet i møtet.