Ved årsskiftet var det 7.492 innbyggere i Rauma, og kommunen nådde akkurat ikke sitt mål om å nå 7.500 innbyggere. Men nå er milepælen nådd!

De siste folketallene som SSB har sluppet, viser at vi nå er 7.506 innbyggere i Rauma. Vi har blitt fjorten flere i løpet av de første seks månedene i år.

- Dette er både bra og inspirerende at vi har nådd målet med 7.500 innbyggere i Rauma. Målet var innen 2015, og det nådde vi nesten. Dette må vi si er innafor. At vi blir flere er viktig for videre utvikling av kommunen, og det er også viktig for kommunens inntekter, sier ordfører Lars Olav Hustad.

I løpet av det siste halve året har 33 blitt født, og 46 har gått bort. Det er altså forstatt fødselsunderskudd i kommunen, men vi reddes av tilflytting.

- Det er viktig å se bak tallene. Det er gledelig at det er så mange som vil flytte hit, men det er også bekymringsverdig at vi har fødselsunderskudd, mener han.

123 har flyttet inn, mens 96 har flyttet ut av kommunen i løpet av perioden.

Nå håper ordføreren at kommunen klarer å opprettholde folketallet - og at de skal bli enda flere.

- Mange distriktskommuner har nedgang i folketallet. Hva gjør Rauma riktig?

- Det ser ut til at vår offensive satsning på merkevarebygging og å utvikle kommunen virker. Men også her må vi se nærmere på tallene for å se hva som er årsaken til at folk flytter, både inn og ut, sier ordføreren.

- Arbeidet må fortsette

Ane Marte Hammerø, prosjektleder i Nordveggen ogansvarlig for Innflytterkontoret i Rauma er også glad for at milepælen er nådd.

- Det er viktig å fortsette det gode innflytterarbeidet som gjøresi Rauma for å opprettholde denne tilveksten av innflyttere. Vi harnå nådd vårt første mål, men vi har allerede nye målsetninger åjobbe mot. Vi kan ikke hvile på noen laurbær nå, men heller bretteopp armene og videreutvikle mye av det bra arbeidet som er gjort sålangt, sier hun.

Hun forteller at mange er innom kontoret med ønske om å flytte hit.

- Vi har i sommer hatt flere innom som ønsker å bosette seg her.Det er tydelig at Rauma har etablert seg som en godinnflytterkommune, og vi får veldig mange gode tilbakemeldinger påjobben vi gjør. Innflytterne sier også at de møter utrolig myepositivitet blant folk når de sier at de er nye i kommunen. Det måvi fortsette med. Vi må alle ta et ansvar for at de som kommerføler seg inkluderte, slik at de blir. Og så hadde det ikkeskada om vi fikk flere unger her, avslutter Hammerø.