SSB la fredag formiddag frem nye folketall fra fjerde kvartal i 2015 og tallene viser at Rauma kommune har fått 47 flere innbyggere i løpet av 2015.

– En gledens dag for oss. Selv om vi ikke nådde opp til den magiske grensen på 7500 innbyggere, må vi være fornøyd med å være 7492 innbyggere, mener Ane Marte Hammerø i Nordveggen AS.

Ved inngangen av 2015 var det i Rauma 7445 innbyggere. I løpet av året ble det født 62 og 74 døde. Det flyttet 248 personer inn i kommunen, og 189 flyttet ut. Sammenligner vi oss med nabokommunene hadde Vestnes en nedgang på 97 innbyggere i fjor, og Nesset gikk tilbake med fem.

Familien Bjørlykhaug /Edøy i Innfjorden fikk sitt andre barn, Ida Linea, 27. desember i fjor, og har bidratt til det økte innbyggertallet.

– Vi håper selvsagt at barna skal få vokse opp i en kommune med flest mulig innbyggere. Jeg har alltid bodd her i Innfjorden og med den skoledebatten som har vært, håper jeg vi blir flest mulig slik at småskolene kan bestå, sier Sara Bjørlykhaug.

Mannen, Jan Erik Edøy, er fra Måndalen og begge ser for seg fortsatt å bo i Innfjorden - på bygda – som de sier.

– Her har folketallet økt de siste åra, og det er jo flott. Det å ha barnehage og skole i nærheten, er veldig viktig for oss. Håper også ungdomsskolen i Måndalen vil bestå, sier Sara som ikke er så veldig glad i sentralisering selv om hun ser viktigheten av å ha et styrket sentrum.

– Blir det flere barn?

– Tja, litt tidlig å si, men det kan nok hende, smiler de to.