For det blir et spesielt jubileum for Langfjorden fotballklubb i år. Samtidig som klubben feirer 40 år, gjester det norske kvinnelandslaget i fotball nye Åfarnes stadion fredag 16. september. Der skal de gjennomføre ei restitusjonsøkt etter EM-kvalifiseringen mot Kasakhstan som spilles torsdag på Aker Stadion.

– Alle er velkommen til å se landslaget trene, og vi håper på at vi i samarbeid med skolen får til et bra opplegg for våre spillere. Det er helt utrolig at vi får besøk av selveste landslaget, sier leder i Langfjorden FK, Lillian Dahle.

Øran stadion underkjent

Første nyttårsdag var de ansvarlige for besøket samlet på Åfarnes stadion for å spikre de siste praktiske detaljene. Og generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, var svært imponert over nye Åfarnes stadion.

– Det har blitt et supert anlegg, sier han og krediterer Lillian Dahle for innsatsen hun og resten av klubben har lagt ned i arbeidet med stadionanlegget.

– Hvorfor er treningsøkta lagt til Åfarnes?

– Grunnen er at det er en helt ny bane og fordi klubben er 40 år. Dessuten ble Øran stadion underkjent av landslagsledelsen fordi den er for hard, forklarer Siem.

Han legger også til at Langfjorden er en foregangsklubb når det gjelder satsing på jentefotball, og at det derfor passet ekstra godt med landslagsbesøk på Åfarnes.

Lansering på Åndalsnes

Seinere samme fredag skal landslaget besøke fotballforbundets samarbeidspartner Wonderland på Åndalsnes.

– Wonderland er kommersiell partner i fotballforbundets storsatsing på folkehelse, «Eat move sleep». Landslaget skal delta på lanseringen av søvnkonferansen vi arrangerer i Oslo i oktober, forklarer Kurt Arild Dahle i Wonderland.

– Vi er stolt av ha en så framoverlent sponsor som Wonderland, og som til og med er fra heimkommunen, skyter Siem inn.