Både Jon Are Stavås og Tiril Høgset er glade vinnere av Raumastatuetten for 2011.

De sto begge på martnascena fredag kveld. Der kunne de to idrettstalentene motta idrettsrådets pris Raumastatuetten. Jon Are Stavås først og fremst for sitt talent og sine prestasjoner i løping over lengre distanser og Tiril Høgset for sine individuelle ferdigheter i fotball og håndball.

– Jeg må innrømme at jeg hadde tenkt at det kunne bli meg. Jeg var nevnt som aktuell i Åndalsnes Avis allerede i fjor, sier Jon Are Stavås, men han legger også til at å få prisen er like artig for det.

– Jeg visste ikke om denne prisen en gang, sier Tiril Høgset og forteller at hun ble totalt overrasket da hun fikk høre at hun er årets vinner. Tiril kommer fra en idrettsfamilie i Isfjorden, men verken mor, far eller søsken har noen gang fått Raumastatuetten.

– Jeg er den første i familien, sier Tiril stolt.

Og hun legger ikke skjul på sine idrettsambisjoner. Særlig i fotball vil hun gjerne nå langt. Hun spiller allerede i dag på bylaget i Molde for 14-åringer, men forteller at ambisjonen er å nå helt til topps i Norge. Det vil si landslaget. For å nå dit er hun villig til å trene mye og ta skolevalg som kvalifiserer henne best mulig for fotballen. Det innebærer først breddeidrett på Romsdal videregående og deretter idrett på høgskolenivå i Fredrikstad.

Jon Are legger heller ikke skjul på at han har store ambisjoner. I motsetning til Tiril driver han med en individuell idrett og trener mye alene. Det fratar han derimot ikke lysten til å nå til topps og en gang få lov til å representere Norge i utlandet.

– Jeg driver også med litt sykling, men det er mest som trening og jeg deltar ikke i konkurranser, forteller Jon Are.

– Fordi det er viktig å holde seg i form og fordi det er veldig artig å konkurrere, sier Jon Are når vi spør om hvorfor han bruker så mye tid og krefter på å drive med idrett.

– Fordi det er viktig å trene og fordi det rett og slett er så utrolig artig å spille kamper. Det er også veldig givende å være i et godt lagmiljø sammen med gode venner, sier Tiril til det samme spørsmålet.

De to talentene ble tiljublet og fikk velfortjent applaus under utdelingen på scena på Romsdalsmartnan. Fotballspilleren Amund Skiri delte ut prisen og de ble begge tildelt et stipend på 5000 kroner.

Både Jon Are Stavås og Tiril Høgset er glade vinnere av Raumastatuetten for 2011.
Både Jon Are Stavås og Tiril Høgset er glade vinnere av Raumastatuetten for 2011.