Søndag kveld fikk Team Kvam full uttelling for å ha tatt ut mer hviletid enn konkurrentene tidlig i løpet.

Han kom inn til sjekkpunkt Karasjok som nummer 31, men forlot sjekkpunktet som nummer 6, etter at de andre konkurrentene måtte ta lengre pause enn Sødahl Kvam, før de kunne kjøre videre.

På etappen mellom Karasjok og Jergul kjørte Kvam seg opp en plass og kom inn som nummer 5. På Jergul var det obligatorisk hvile på seks timer for alle spann.

Kvam har fortsatt 7 hunder i spannet og kjørte ut fra Jergul klokka 07.20 mandag morgen, bare en drøy time etter lederen, Ole Sigleif Johansen, som har ledet løpet hele vegen hittil.

Men Johansen har antakelig kjørt for hardt. Han kjørte ut fra Jergul med bare seks hunder.

– Ja, nå har han fått problemer. Han stopper og kjører i gang igjen. Det er nesten så han kan avskrives. Jeg tror Jørn har kjørt forbi ham og ligger på 4. plass i sporet nå. Jeg snakket med Jørn en time etter start i dag og han fortalte om god fart og friske hunder, så nå kan alt skje, mener handler Svein Sødahl Kvam.

Forrige gang Åndalsnes Avis lyktes å få kontakt med teamet var da vi nådde Jørn Sødahl Kvam på mobil, mens han sto bak på sleden på Tanaelva, søndag. Da rapporterte han om hunder som var i god form og at spannet vanligvis pleier å gå best mot slutten av et løp. Om han bare lå en time bak ledelsen på siste etappe hadde Sødahl Kvam godt håp om å kjempe i toppen.

Det ser med andre ord svært lovende ut for Team Kvam, mandag formiddag. Det gode føret som har vært under hele løpet gjør at målgang blir så tidlig som mandag ettermiddag.

– Jeg tror vi har Jørn i mål et sted mellom klokka 16 og 17, sier Svein Sødahl Kvam.