Fredag 8. juni blir det storfint besøk i Måndalen. Da kommer blant andre verdenscupvinner i hopp, Anders Bardal og langrennsløperne John Kristian Dahl, Morten Eilifsen, Kari Vikhagen Gjeitnes og kjente idrettsnavn som Terje Langli og Inger Lise Hegge.

– Vi er stolte over å ha fått tak i disse kjente personene. Bakgrunnen er at de skal i bryllup i Måndalen dagen etter. Vi har også flere andre utøvere som holder et meget høyt nasjonalt nivå, som er meget aktuelle. Og så håper vi sjølsagt på god lokal deltakelse, sier Moen videre.

Klauva også turmål

For å nå Klauva i Måndalen går du fra idrettsparken i Måndalen langs traktorveg og bratt opp fjellsida på nyryddet sti. Du kommer til et flott utkikkspunkt over Måndalen og Romsdalsfjorden når du kommer til toppen. Løypa under Klauva Opp er på fire kilometer. Utøverne starter 59 meter over havet og kommer i mål 810 meter over havet. Motbakken er på to kilometer og har ei stigning på 688 meter (34 prosent i gjennomsnitt).

– Vi håper mange blir med på arrangementet; det blir både trimklasse og konkurranseklasse. I trimklassen er deltakerne med i trekninga av flott gavepremie. Påmelding til konkurranseklassene er satt til 7,. juni med muligheter for etteranmeldte senest 30 minutter før start. I trimklassen tar vi imot påmelding på arrangementdagen, opplyser Moen.

Klauvstien er turmål nummer 16. Der står Nysetra som startområde, at du stiger 827 meter over en distanse på 5,4 kilomerter. Turen er merket med rødt og tida du bruker anslått til mellom to og tre timer.

– Bli med oss på dette arrangementet som vi håper å kunne tilby både fastboende og tilreisende hvert år framover, slutter Roger Moen overfor Åndalsnes Avis.