Hun er leder i Norsk Fjellfestival som på lørdag arrangerer Romsdalseggenløpet for andre gang. Og så langt er det bare om lag 20 påmeldte i turklassen.

– Det er lite, konkluderer Sylte, som likevel regner med det blir flere påmeldinger siste dagene før løpet.

– Påmeldingsfristen er egentlig fredag ettermiddag. Vi skal skaffe busser nok til alle, og alle som stiller får premie. For å få logistikken til å gå opp ønsker vi forhåndspåmeldinger, legger hun til.

Seks bedrifter

Torsdag ettermiddag hadde så langt seks bedrifter meldt på lag til løpet.

– Advokatene Wold, Plasto AS, Wonderland, PostNord AS, Veidekke Industri AS og Rauma kommune har til sammen meldt på om lag 130 personer til å gå over eggen, forteller festivalsjefen. I konkurranseklassen var det om lag 80 påmeldte.

– Der regner jeg med at vi kommer opp i hundre, slik som i fjor. Det er plass til flere, fortsetter hun.

Sol og 20 grader

Sylte er glad for at værmeldingene har snudd fra regn til at det nå er meldt 20 grader og sol.

– Vi skal ha telt og premieutdeling i sentrum. Vi ønsker liv i gatene, og da er det kjekt at en slipper å springe fra tak til tak.Hun oppfordrer folk til å ta seg en tur ut på lørdag, uavhengig av hvor de går hen.

– Det er kjekt for de som ikke vil gå eggen, at det er mulig å gå opp på Aksla og få med seg målgang der. I tillegg blir det liv i sentrum. Vi skal blant annet sørge for oppdateringer fra løpet til de som er der. Og så feirer Rauma kommune 50 år, sier hun.

– Godt sikret

Om det er noen som tenker på sikkerheten til de som skal løpe over fjellet, kan festivalsjefen opplyse at de i fjor fikk tilbakemeldinger fra deltakere om at de aldri hadde vært med på et bedre sikret fjelløp.

– Aak Safety er med og sikrer løypa. Det vil stå folk på utsatte steder, og vi har lagt ut tau der vi tror det trengs. At løpet stopper på toppen av Aksla er også gjort av sikkerhetsmessige årsaker. Vi ønsker ikke at folk skal ha det travelt ned igjen. Vi er godt sikret, men det er utsatte partier så folk må være forsiktige, avslutter hun.