Rauma Sykkelklubb er arrangør når det nok en gang inviteres til sykkelfest i kommunesenteret. Dette er et arrangement for barn opp til 14 år. Det er egen klasse for de med trehjulssykler og støttehjul. Deltakerne i denne klassen får t-skjorte og deltakerpremier på lik lunje med de andre.

– Øvre aldersgrense ble i 2008 senket til 14 år. Dltakere under fem år som ikke bruker støttehjul kan selv velge om de vil starte i klassenf or støttehjul og trehjulssykler eller klasse fem og seks år, opplyser Yngve Grüner i den lokale sykkelklubben.

Påmelding på nettet

Påmelding til rittet skjer på nettet, eventuelt kan man etteranmelde seg i startområdet. Grüner minner på at man må ta med startkortet. Det vil ellers lønne seg å være ut i god tid før startskuddet smeller.

Arrangementene blir normalt kjørt som fellesstart med følgende aldersinndelinger:

5-6 åt

7-8 år

9-10 år

11-12 år

13-14 år

Ved lav deltakelse vil noen klasser kunne bli slått sammen og ved høy deltakelse kan klasser bli delt opp.

Gratis å delta

Alle som deltar får t-skjorte diplom og fine premier. Det koster ingen ting å delta. En Merida sykkel samt gul ledertrøya, grønn spurttrøya og porikkete bakketrøye blir trukket ut på hvert sted etter at rittene er gjennomført.

– Storgata og inn- og utkjøringer i "Svenskebyen" kommer til å være stengt under rittet. Det er start og innkomst ved samfunnhuset på Åndalsnes. Velkommen til sykkelfesten tidlig fredag kveld, avslutter Ygve Grüner overfor Åndalsnes Avis.