Jørn Sødahl Kvam kjørte ut fra sjekkpunkt Levajok klokka 12.47 søndag. Da lå han på 42. plass. Men det tar han rolig.

- Vi har tatt ut mye hviletid tidlig i løpet, og de fleste som ligger foran oss har mer hviletid igjen, så vi kommer til å kjøre inn mange av dem, mener Kvam.

Vi treffer ham på mobil mens han står bak på sleden og staker for å lette jobben for de sju hundene som er igjen i spannet. En av hundene fikk nemlig epileptiske anfall like etter sjekkpunkt Jotka. Dermed var det bare en ting å gjøre, nemlig å legge hunden i sleden og kjøre etappen med nærmere 30 kilo tyngre last. Dette forsinket Team Kvam en del, men de sju hundene som er igjen er ifølge Kvam pigge. Erfaringsmessig går spannet bedre mot slutten av løpet.

- I fjor kjørte jeg inn de andre med en time på den 12 mil lange siste etappen. Nå begynner de andre også å måtte ta ut hunder, så det jevner seg ut, tror Kvam.

- Hvordan er været?

- Helt perfekt. Ikke nedbør og nesten vindstille. Jeg kjører med solbriller.

- På nettsidene til finnmarksløpet mener de at en topplassering henger i en tynn tråd?

- De som ligger fremst nå kjører veldig fort. Så der må det nok skje uhell om jeg skal ha sjanse. Men vi har på ingen måte gitt opp pallen enda. Vi håper i hvert fall på topp 5, sier Kvam, som regner med å nå neste sjekkpunkt - Karasjok - i sju- åttetida søndag kveld.

PS: Vi kom i skade for å anta at målgang for Kvam og co ville være søndag. Det er naturligvis ikke riktig. Vinneren i FL500 går trolig i mål tirsdag.