ÅIF og Isfjorden møttes i lørdag ettermiddag til kretsfinale for jenter 13 år på Øran stadion.

ÅIF-jentene tok ledelsen etter bare få minutter spill, og det stod 4-1 til hjemmelaget til pause.

I andre omgang kom det flere scoringer, og sluttresultatet ble 6-2, og kretsmestertittel til ÅIF.

- Det har vært en kjempegod sesong for oss. De er et veldig godt lag; de spiller god fotball, de legger ned en enorm arbeidsinnsats og de har god utholdenhet, sier trener Ole Dag Østigård, trener for ÅIF J13.

Og IIL-laget hang heller ikke med hodet, selv om det ble tap.

- Vi er nest best i serien, og det er vi selvsagt fornøyd med. Jentene sparker ikke fotball, de spiller fotball, og de har lagt bak seg en god sesong. I ni av ti kamper er nok likevel ÅIF-jentene bedre enn oss, sier Willy Haugland, trener for IIL J13.

Isfjorden og Åndalsnes hadde begge 34 poeng i serien, men Åndalsnes lå foran på grunn av målforskjell før sluttspillet. I sluttspillet har ÅIF vunnet alle sine kamper.

Vil motivere videre

Trenerne er nå opptatt av å ta vare på de unge talentene videre.

- Det er veldig bra at Rauma har så mange gode lag, og nå er det viktig at vi skaper areaner som gjør at alle som vil, kan fortsette å spille fotball så lenge de har lyst. Det er også opp til oss voksne å motivere dem til å ønske å fortsette, sier Østigård.

Isfjordens J13-lag har bare ti spillere, og er sårbare på grunn av det.

- Vi vet jo at mange av disse jentene kommer til å spille på samme lag etterhvert, men det er viktig å ha så mange lag som mulig, så lenge som mulig, sier Haugland.

Feirer med pizza

To av de som leverte på banen lørdag var Synne Nybø Brekken og Lilja Aarø Scarfi, som begge spiller for ÅIF. De forteller at det har vært en morsom sesong.

- Vi har bare tapt en kamp og spilt uavgjort en kamp, resten har vi vunnet, så det har vært moro. I tillegg har vi det veldig fint på laget, og vi fokuserer mye på å være positive mot hverandre, forteller de.

Både ÅIF og IIL har mye å ferie. Lørdag kveld samles de til pizza og sesongavslutning.