Søndag gikk sesongens tredje langrenn i Sparebanken Møre cup av stabelen. Og de lokale utøverne sørget for solide plasseringer i rennet som gikk i klassisk stil. Isak Stiansson Pedersen var suverent best av de to som kjempet om seieren i klassen menn 19–20 år. Han gikk de ti kilometerne på blanke ski og staket seg inn til tida 25 minutt og 15 sekund. Det hadde holdt til en solid seier også i seniorklassen.

– Føret var veldig tungt, men det gikk greit. Jeg har trent mye staking før sesongen, og fikk god uttelling for det, sier Isak til Åndalsnes avis. Etter en lang sykdomsperiode, er han endelig tilbake i full trening.

– Målet for sesongen er å komme i en semifinale i sprint i Norgescupen. Og jeg satser på å gå alle krets – og cuprenn i Møre og Romsdal, forteller 19-åringen som er elev ved idrettslinja på Stranda videregående skole.

Iver suveren

Iver Synstnes Hole fortsetter å imponere i langrennssporet. Med over minuttet ned til andremann var åndalsnesingen suveren på de tre kilometer i klassen gutter 13. Fredrik Stiansson Pedersen gikk inn til sjuende plass i samme klasse som hadde ti deltakere. I klassen jenter 13 år ble Hanne Svanemyr Kjos fra Åndalsnes IF nummer tre. Også Ingeborg Synstnes Hole og Ida Synstnes Hole deltok på søndagens renn i henholdsvis klasse jenter 9 og 8 år.