Det er Bama og Norges fotballforbund som står bak Bendit-cupen i samarbeid med lokale arrangører. I Møre og Romsdal arrangeres det slike cuper på tre steder. Det er på Åndalsnes, i Molde og i Kristiansund. I de to andre byene er tallet på deltakende lag rundt 200.

Og det er det som nå bekymrer turneringsleder Svein Frode Heen. Han har fått signaler fra forbundet og Bama om at de må vokse og blir større på Åndalsnes. Dette fordi målet er å nå flest mulig unge spillere med tilbudet.

Og Heen forteller at de var langt flere i år enn i fjor. Åtte lag flere og til sammen rundt 550 spillere var i aktivitet på Øran på lørdag. Men det skulle altså helst ha vært enda flere. I år var det lagt fra omliggende kommuner som Molde, Kristiansund, Lesja og Vestnes, men Svein Frode Heen mener det fortsatt er muligheter for flere påmedlinger.

– På Sunnmøre kanskje siden det der ikke er noen slik turnering?

– Ja, kanskje, men vi hadde rundt ti lag fra Molde-regionen og der ligger det helt sikkert mange muligheter til å få flere. Også i retning Dombås. Bikker vi 80 lag blir det en turnering over to dager, forteller Heen og beskriver det som et klart mål.

Prikkfritt

Årets Bendit-cup gikk etter Svein Frode Heens mening helt prikkfritt for seg. Han mener det først og fremst skyldes at 60 unge gutter og jenter i alderen 14 til 16 år var plukket ut til å være funksjonærer med forskjellige oppgaver. I tillegg stilte rundt 20 foreldre og 30 dommere for å få det hele til å henge sammen.

– Når får dere vite om dere får turneringen til neste år?

– Det får vi først vite i november en gang. Det jeg vet er at vi har innfridd forventningene i år med økning i antall lag, men det er kamp om å få ha disse arrangementene. Det er en attraktiv familie å være medlem av, for å si det på den måten, avslutter Svein Frode Heen.

Fruktselgere. Både jente- og guttespillere i alderen 14 til 16 år hadde forskjellige funksjonæroppgaver. Her smiler fruktselgerne Marie Østigård, Synne Nan Indrebø og Guri Aaslie. Foto: Stein Siem