For de siste ukene har det, ifølge Ingar Brokstad hos Intersport Åndalsnes, blitt solgt skøyter omtrent hver eneste dag. Og det er ikke bare til barna det blir kjøpt skøyter, også de voksne har blitt bitt av skøytebasillen.

– Vi har vært nødt til å ta inn flere parti med skøyter, men nå er vi snart utsolgt for de mest populære skøytene igjen, sier Brokstad og legger til at butikken har hatt problem med å ta inn nok skøyter fordi sentrallageret har vært tomt. Han forteller at fleste kjøper hockeyskøyter eller mer solide allround-skøyter. Hos barna er de regulerbare skøytene fra Frost populære.

– Frost-skøytene kan reguleres i fire forskjellige størrelser slik at barnet kan bruke det samme skøyteparet i flere sesonger, forklarer Brokstad. Han tror den snøfattige vinteren har gjort at folk har fått øynene opp for skøyter.

– I tillegg til at vi har fått en veldig flott skøytebane i Furulia, skyter han inn. Brokstad merker også stor pågang på skøyteslipingen som Intersport tilbyr. For en god skøyteopplevelse, er det nemlig viktig at skøytene er godt slipt.

– Hvor ofte må skøytene slipes?

- Det kommer an på bruken, og på om man har kommet borti stein eller grus med skøytene. De som går mye på skøyter, bør gjerne slipe skøytene en gang i uka. For dem som sjeldnere går på skøyter, er ikke like hyppig sliping nødvendig, forklarer han.

Slipemaskinen får kjørt seg hos Intersport Åndalsnes om dagen. Foto: Karen Kavli Setnes