Den unge skytteren Tora Skiri ble samlagsmester i klasse rekrutt i helga. Hun skjøt bare tiere, og fikk til sammen 350 poeng på de 35 skuddene. Det betyr at hun nå er en del av den eksklusive klubben som har skutt fullt hus i konkurranse.

Også broren, Brage Skiri, holdt godt i geværet søndag. Han skjøt totalt 348 poeng, og ble samlagsmester i klasse junior.  Begge skyter for Rauma skytterlag.

Stevnet ble arrangert av Nesjestranda og Skaala Skytterlag og hadde mer enn 80 deltagere.

Tora og Brage var begge på skolen tirsdag formiddag, men far Jørn Ole Skiri forteller at de to er både glade for og stolte av resultatene.

- Jeg har selv aldri klart 350 poeng, men nå har både Tora og Brage klart det, noe som er en stor prestasjon. For Tora var det første gang søndag. Hun har vært nærme før også, men endelig holdt det, forteller Skiri.

Tora ledet med hele fire poeng på konkurrentene før finalen.

- Likevel er det klart man har litt nerver før man skal inn å skyte finale. Hun klarte å holde hodet kaldt og konsentere seg om oppgaven, noe hun var veldig fornøyd med, forteller faren.

Lite vind

Samlagsstevnet var årets siste utendørsstevne på bane for familien. Nå blir det noen roligere måneder, før innendørssesongen (15-meter) og feltsesongen begynner.

- Det var gode forhold og lite vind søndag. Rekruttene skyter med finkaliber, og den blir veldig påvirket av vinden. Det var fint å være på et stevne hvor det kun var skyteferdighetene avgjorde, sier han.

Gjevnt i juniorklassen

For storebror Brage ble det svært spennende i juniorklassen. De skyter knestående, i tillegg til liggende, og har derfor et noe vanskeligere program enn rekruttene.

Han skjøt innledningsvis 248 poeng, med to 9,9-skudd. Det var altså svært nærme at også han skjøt 350 poeng.

De tre juniorene i klassen, Brage Skiri, Amalie Haugen (Rakvåg) og Veronika Høgset (Rakvåg)  hadde alle 248 eller 247 poeng, og de fulgte hverandre tett i en svært spennende finale.

- De tre har knivet hele sesongen, og Brage har ved flere anledninger vært hakket bak. Han var svært fornøyd med å sikre seieren i helga. Han vant til slutt med én innertier, sier Skiri.

Flere gode lokale skyttere

Også flere lokale skyttere leverte i helga.

Arne Hanestadhaugen som skyter for Vågstranda skytterlag i klasse V73, ble nummer to i sin klasse med poengsummen 343 poeng.

Steinar Dahle og Bjarne Dahle, som begge skyter for Holmemstranda skytterlag i klasse V65 skjøt henholdsvis 250 og 247 i den innledende skytingen, og de ble til slutt nummer 3 og 5 i klassen.