Det sier rennleder Bjørn Nord i arrangørklubben Rauma Alpin. Til tross for at det er varslet under 20 minusgrader på Bjorli, mener Nord at det er mulig å gjennomføre Bjorlirennene.

- Klart det blir renn! 20 minus er ingenting, det, ler han.

Flytter seg lenger opp

- Det er jo ikke en utholdenhetsidrett. Men skulle det bikke under 20 minusgrader, så trekker vi start og mål lenger opp i bakken der det er mildere, sier han, og sjekker temperaturen akkurat nå på Bjorli (torsdag formiddag kl. 11.05):

- Nå er det 18 minus i bunnen av bakken og 10 grader på toppen, så når vi løfter start og mål lenger opp, er det mulig å arrangere. Dette har vi gjort før, sier han.

Yr melder at det søndag morgen kan bli 26 minusgrader i alpinanlegget.

142 påmeldte

142 alpinister fra hele landet er påmeldt. I tillegg til en tropp på 17 fra Rauma Alpin, kommer det deltakere fra Oslo, Lillehammer, Trondheim, Oppdal, Ullensaker - og fra hele Møre og Romsdal skikrets.

- Hvor viktig er dette rennet for dere?

- Det er viktig fordi det er heimearenaen vår. Og øknomisk sett er det viktig. Dessuten handler det om merkevarebygging. Og så er det viktig for Bjorli å få et slikt arrangement som gjør at det kommer mye folk og vi får får vise oss fram. Men kke minst er det viktig fordi vi skal skal ha Hovedlandsrenn 15.-20. mars, som blir det et NM for 16-åringer, sier Nord.

Rauma Alpin stiller med et arrangørkorps på 30-40 personer på Bjorli.

- Denne gangen trenger vi ganske lite folk fordi bakken er hard, men det var mange flere som måtte være med i fjor, sier han.

Rennene er planlagt gjennomført i Bøvra, samme trasè som Hovedlandsrennet 2016.