– Ja, jeg tok overgang til Molde for å kunne være med i NM, forteller Mia Merlid som tidligere spilte i Langfjorden.

Og fredag skjer det som gjerne kan kalles alle 16-åringers drøm; å få spille selveste cupfinalen.

– Det blir virkelig som en riktig cupfinale med fly opp og ned og vi bor på hotell, forteller Mia og legger ikke skjul på at hun gleder seg noe enormt.

Mia forteller om en gjeng jenter i Molde som har tatt henne godt imot, om lagvenninner i Langfjorden som bare har applaudert valget hun har gjort, og om treneren Morten Kristiansen som hun synes er veldig flink og som har gjort at laget er svært godt forberedt til fredag.

Og det er mot Stabæk det skal spilles. Et lag som dermed nesten blir på heimebane og som har flere landslagsspillere.

– Men jeg tenker at når vi først er i finalen så kan alt skje. Vi skal gjøre vårt beste. Og sjøl om vi taper har vi faktisk fått sølv i NM, sier Mia og legger fort til at hun ikke liker å tape. Konkurranseinstinktet er sterkt og det handler alltid om å vinne.

Mia håper og tror at hun får starte kampen, men hun er ikke helt sikker. Å spille mest mulig er uansett målet. Det er en kamp hun har gledet seg til veldig lenge.

– Hva er det med fotball?

– Det er kjempegøy. Det å være med på et lag, et team. det å vinne sammen og tape sammen og kanskje felle en tåre sammen. Det er utrolig kjekt, mener Mia som ikke opplever at fotball blir for alvorlig. Det er gøy!

– Fotball i Molde? Blir Molde laget ditt framover?

– Jeg vet ikke helt. Det kan det bli, men ingen ting er avgjort. Toppidrett i Molde eller studiespesialisering på Åndalsnes er alternativene slik jeg tenker nå.

– Er du moden for hybel i Molde?

– Jeg tror det. Men jeg synes det er veldig godt å være hjemme også og få ferdig middag, smiler hun. Mia skryter av både mamma og pappa som i høst har brukt veldig mye tid på å kjøre til Molde 4–5 ganger i uka på trening.

– Vi kjenner deg som ei veldig aktiv jente. Blir det bare fotball nå?

– Jeg kommer til å spille håndball også og så liker jeg å løpe en del. Men det handler om å ha nok tid.

– Er det skole eller fotball som er det viktigste?

– Det er uten tvil skole. Det er utdanning jeg skal leve av.

– Det går an å leve av fotball også?

– Ja, det gjør det, men det er det ikke mange som gjør. Nei, det er skole som skal avgjøre valget mitt for neste år. Ikke fotballen, sier Mia som bare gleder seg til fredag klokka 14.00. Rundt to timer seinere vet hun om hun er best i landet eller ikke. Men som hun allerede har sagt: - Uansett blir det sølvmedaljer.