- Det var rørende scener som utspant seg da kampen ble blåst av, sier Lillian Dahle - sjef for Langfjorden Fotballklubb.

Laget som vant - Jenter 14 - trenes av Johan Skomsø og Bernt Ivar Mittet, med Bente Alfarnes som oppkvinne.

Det var i kampen mot KFK (Kristiansund Fotbakklubb) torsdag kveld at LFK-jentene hadde sjansen til definitivt å avgjøre serie- og kretsmesterskapet, sjøl om det enda gjenstår to kamper før sesongen er over.

Og kampen ble jevn - preget av nerver - skal vi tro Dahle, som sto på sidelinja.

LFK er ubeseiret i serien hittil og det var ikke særlig tvil om hvem som ville vinne til slutt. Men det er naturligvis alltid kjekt å kunne avgjøre det sjøl, med en seier.

- Champagnen sprutet

Etter 1. omgang sto det 0-0, blant annet på grunn av en god keeper hos KFK.

Men i andre omgang løsnet det for Guro Dahle, som besørget 1-0. Ikke lenge etter kom reduseringa og lagene var likt igjen.

- Langfjorden jobbet og jobbet, men KFK-keeperen stengte buret, forteller Dahle.

Og slik så kampen ut, helt til LFK fikk betalt for sine angrepsforsøk i form av et frispark i farlig posisjon. Guro Dahle tok frisparket og skjøt like godt i mål.

Noen hadde forutsett at det kunne bli grunn til å ferie for LFK, og hadde skaffet noe til å skåle med. Foto: Lillian Dahle

- Det var noen mildt sagt glade jenter. Det var klemming, gråting, hyling og hopping, og champagnen sprutet over jentene da dommeren blåste av kampen. Alkoholfri champagne- selvfølgelig, forteller Dahle.

Svein Ingar får skryt

Hun gir svært mye ros til suppertersjef Svein Inger Hovde, som gjennom hele sesongen, har gjort mye for å piske opp stemninga for flere av LFKs lag.

I går kveld hadde han med seg tromme for anledninga, presenterte lagene før start, og sørget for speakertjeneste under kampen.

- Vi er stolte av disse jentene. Det som gjør dem så gode er at de aldri gir opp. Treneren for KFK1 utrykte også sin beundring til oss. Han innrømmet at han hadde mønstret det beste laget han kunne da Langfjorden kom på besøk tidligere denne sesongen, men han konstaterte at Langfjorden var for sterke, og han var imponert over at en så liten klubb fikk det til.

PS: Isfjordens jenter 14 tar andreplassen i samme serie, og dermed er Rauma kraftsenteret i fotball for jenter 14 - til det motsatte er bevist.